Kandidati za načelnike, gradonačelnike i župane te nositelji lista za općinska i gradska vijeća te županijske skupštine

Novi ljudi, nova politika

Link >> Načelnički mandati

Link >> Vijećnički mandati

Link >> KANDIDATI za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika i župana

Link >> NOSITELJI kandidacijskih lista za izbor članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave

Link >> VIJESTI, informacije, najave i događaji vezani uz lokalne izbore 2013.

Izbori članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i izbori općinskih načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika

Hrvatskoj su potrebne društvene i političke promjene.
Laburisti nude NOVE ljude i NOVU politiku!

>>> ŠTO NUDE LABURISTI? Jedino što biračima nudimo je odgovorno upravljanje njihovim novcem u gradskim, općinskim i županijskim proračunima, sve ostalo se svodi na rad koji građani moraju vidjeti jer od dosadašnjih obećanja nije se ostvarilo ništa. Više od 20 godina praznih obećanja od strane oba politička bloka i njihovih koalicijskih partnera upropastilo je naše općine, gradove i županije. Nesposobnost, „partijska“ zapošljavanja, nemar i indolentnost, podjela na vaše i naše, vječno predbacivanje da su krivi oni prije, dovelo nas je u ovakvo stanje. Mi, Hrvatski laburisti smatramo da se može bolje uz strogu kontrolu i nadzor na što se novac iz proračuna troši kao i oštro sankcioniranje onih koji taj novac zlouporabe. Novac u proračunu je novac naših građana, a dužnost i obaveza lokalne samouprave je taj novac upotrijebiti i građanima izgraditi sve što im je potrebno, ne samo pred izbore već čitavo vrijeme. Mi ćemo služiti interesima građana i isključivo iz tog razloga smo se kandidirali za vijeća i skupštine. Uvođenjem reda, organizacije, odgovornosti i kontrole na što se troši novac, moguće je ostvariti napredak i opće dobro za sve građane. Dakle, manje obećanja a više rada i odgovornosti i promjene su moguće.

>>> ŠTO OČEKUJEMO? Očekujemo promišljenost i odgovornost birača. Naša je politika dosljedna i temelji se na društvenoj pravednosti, istini, znanju, radu i poštenju. Solidarnost i zajedništvo su vrijednosti koje grade naše društvo i vjerujemo da to građani prepoznaju. Građani su prevareni puno puta u posljednjih 20 godina, vrijeme je da promijene staru garnituru i biraju nove ljude i novu politiku. Na izbore izlazimo samostalno i glas za Laburiste je glas samo za Laburiste, a naše su liste dobar odabir za svakoga tko želi pozitivne promjene.

>>> GDJE IZLAZIMO NA IZBORE? Laburisti imaju 8 kandidata za župane i njihove zamjenike, kandidata za gradonačelnika Zagreba, zatim 21 kandidata za gradonačelnike i njihove zamjenike te 18 kandidata za načelnike općina i njihove zamjenike. Za izbor općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština naši ogranci i podružnice predložili su 19 lista za izbor članova županijskih skupština i listu za Skupštinu Grada Zagreba. Nadalje, predložene su i 83 liste za izbor gradskih vijeća. Za izbor općinskih vijeća predloženo je 66 lista ili ukupno 169 lista. Pogledajte gdje sve Laburisti izlaze na izbore:

https://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=1725

Hrvatskoj su potrebne društvene i političke promjene.
Laburisti nude NOVE ljude i NOVU politiku!

Svaki su izbori test povjerenja, ali i prilika za osnaživanje demokracije

Laburisti su se ozbiljno pripremili za lokalne izbore, prvi put se posebno pamti, a uspjeh se s pravom očekuje. Podružnice i ogranci kvalitetno su obavili svoj prvi zadatak.

Laburisti imaju 8 kandidata za župane i njihove zamjenike, kandidata za gradonačelnika Zagreba, zatim 21 kandidata za gradonačelnike i njihove zamjenike te 18 kandidata za načelnike općina i njihove zamjenike, što znači da je ukupno 120 kandidata (od čega je 37 žena) Laburista spremno preuzeti odgovornost za upravljanje lokalnom zajednicom kao izvršna vlast.

Statistika KANDIDATURE

Hrvatski laburisti – Stranka rada ima ogranke u 160 gradova i općina i još 17 ogranaka u Gradu Zagrebu, dakle ukupno 177 ogranak. Županijskih organizacija ima 20 s više od 9.400 članova.

Svi ogranci i podružnice bili su samostalni u donošenju odluke o tome hoće li ili ne imati kandidate za načelnika, gradonačelnika, župana i njihove zamjenike.

Izvršni odbori su tajnim glasovanjem odlučivali o kandidaturama, nakon toga je predsjedništvo stranke obavilo razgovore sa svim kandidatima i svakom kandidatu je moglo dati pozitivno ili negativno mišljenje.

Konačnu odluku donosile su skupštine ogranaka i podružnica, također tajnim glasovanjem. Glasovanje u općinama i gradovima odvijalo se po principu jedan član – jedan glas, a na županijskom nivou odnosno u podružnicama glasali su delegati koji predstavljaju sve ogranke.

Važno je istaknuti da je predsjedništvo dalo pozitivno mišljenje na sve pristigle zahtjeve, a da je eventualno za pojedinog kandidata i dalo negativno mišljenje, konačnu bi odluku donijele skupštine ogranka ili podružnice, ali ovaj put bi važeća odluka bila donesena dvotrećinskom većinom.

U završenom postupku utvrđivanja lista za izbor općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština naši ogranci i podružnice predložili su 19 lista za izbor članova županijskih skupština i listu za Skupštinu Grada Zagreba. Nadalje, predložene su i 83 liste za izbor gradskih vijeća. Za izbor općinskih vijeća predloženo je 66 lista ili ukupno 169 lista.

Statistika LISTE

Želimo svim kandidatkinjama i kandidatima, pojedinačnima i na listama, uspjeh na idućim izborima i želimo im da se u potpunosti pripreme uz podršku svojih kolegica i kolega za predstojeće izazove!

| Broj posjeta: 10.604 |

Želite li komentirati? Objava: "Kandidati za načelnike, gradonačelnike i župane te nositelji lista za općinska i gradska vijeća te županijske skupštine"

Imate li komentar?