Đakovo: Program za mlade

Budući da smo svjedoci svakodnevnog iseljavanja i odlaska naših mladih sugrađana iz grada, u predizbornog programu pažljivo smo razmotrili njihove potrebe i probleme.

Radi se o projektu koji ima iznimnu važnost pod nazivom „IZ ŠKOLE NA POSAO“, za koji vjerujemo da će s pozornošću pratiti naši mladi sugrađani. Nakon izbora, kada dobijem Vaše povjerenje i budem gradonačelnica grada, dajem obećanje da će grad posredovati između naših gospodarstvenika i učenika koji završavaju srednju školu te pomoći pri njihovu prvom zaposlenju. Grad će biti spreman za svakog zaposlenog mladog čovjeka platiti puni iznos doprinosa da bismo poduzetnicima olakšali troškove – što znači da bi poslodavac trebao isplatiti samo neto plaću. Na taj način zadržali bi našu djecu u gradu i pružili im šansu da odrade staž u trajanju od jedne godine.

Tako bi bili korak bliže majstorskim ispitima i početku samostalnog obavljanja posla i uključivanja na tržište rada Znači da oni koji sada završavaju srednju školu mogu zasnovati radni odnos već ove godine. Poznata je ona narodna: „mala djeca – mala briga, velika djeca – velika briga“! To najbolje znaju roditelji koji školuju djecu. Puno naših učenika i studenata svakodnevno putuju do škola i fakulteta, a to roditeljima predstavlja veliki trošak. Obećavam i toj djeci i njihovim roditeljima da će grad imati osigurana sredstva u proračunu za sufinanciranje, kako đačkog, tako i studentskog prijevoza.

Već smo ranije to spominjali, ali evo kad već govorimo o našim mladima, koji su vjerujem najbrojniji korisnici Interneta, ponovit ću, da smo već obavljali razgovore s teleoperaterima o besplatnom Internetu u gradu. Znamo koja su sredstva za to potrebna i mogu sa sigurnošću reći da će nakon izbora Internet za sve naše sugrađane biti besplatan,na cijelom području grada i prigradskih naselja.

Svjesni smo da su mladi u Đakovu „zakinuti“ za mnogo toga što njihovi vršnjaci u drugim sredinama imaju. Neophodan im je omladinski dom – prostor u kojem bi se sastajali, razmjenjivali svoje ideje i izražavali svoj potencijal i kreativnost. Iz tog razloga je neophodno mladima osigurati takav prostor i zato ću svu potrebnu energiju uložiti u iznalaženje kvalitetnog riješenja tog problema.

Želim naglasiti da je okosnica i primarni cilj našeg predizbornog programa stvarati uvjete za zapošljavanje naših sugrađana, te ću dati sve od sebe da prva i zadnja slobodna kuna iz proračuna ide u tu svrhu.

Uz dužno poštovanje plasiranju ideja o izgradnji hotela, bazena i biciklističkih staza, ja prioritet dajem isključivo onim ciljevima koji će omogućiti da naši sugrađani žive od svog rada, smanjiti na razne načine izdavanja iz skromnog kućnog budžeta i da im Đakovo bude najljepše mjesto za život.

Kandidatkinja Hrvatskih laburista – Stranke rada za gradonačelnicu Đakova

Sanja Katić

| Broj posjeta: 1.043 |

Želite li komentirati? Objava: "Đakovo: Program za mlade"

Imate li komentar?