Bupić: Ulazim u drugi krug, zato me napadaju (video)

Dragutin Lesar predsjednik Hrvatskih laburista danas je u Dubrovniku došao poduprijeti laburističke kandidate u Dubrovniku – kandidata za gradonačelnika Dubrovnik Matka Bupića i njegove zamjenike Dolores Lujić i Mara Kristića. Lesar je najavio kako laburisti nakon izbora nigdje u Hrvatskoj neće koalirati s desnicom. Naglasio je kako će Laburisti u Saboru nastojati u smijeru izmjene zakona o referendumu na lokalnoj razini kako bi se ukinula prohibitivnu klauzulu o izlasku od 50% plus jedan. – Dubrovački referendum samo je dokaz kolika je panika za vladajuće elite da građani nešto odluče na referendumu – poručio je Lesar.

Matko Bupić naglasio kako očekuje ulazak u drugi krug, a da je tome dokaz to što posljednjih dana trpi napade od ljudi kojima je više mjesto u zatvoru nego u politici.

– Da imaju imalo obraza ne bi se sigurno ni nudili kao kandidati za tako časnu funkciju kao što je mjesto gradonačlenika Dubrovnika. To je još jedan dokaz koji me učvršćuje u uvjerenju da je ovo što smo ja i laburisti ponudili, politiku čistih ruku, bez afera i repova, da smo opasnost onima koji su godinama u politici koja nas krade i vara – rekao je Matko Bupić, na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana na placi u Lapadu. rugaju. Dragutin Lesar ističe kako svi ogranci laburista izlaze samostalno na izbore u svim županijama, gradovima i općinama. Kao što su samostalno odlučivali o kandidatima i listama za predstavnička tijela tako će sutra samostalno odlučivati kako će rukovoditi općinama gradovima i županijama i kako će se ponašati kao vijećnici i samostalno odlučivati o sastavljanju parlamentarne većine , naglasio je D. Lesar.

– Uvjeren sam da će Matko Bupić ući u drugi krug i sastavljati parlamentarnu većinu, a naša će preporuka biti samo s onima s kojima možemo realizirati dati program. O tome će se odlučivati u Dubrovniku, a ne u Zagrebu. Laburisti izlaze na izborima s listama za Županijsku skupštinu, gradove Dubrovnik, Korčula i Metković te u općinama Janjina, Konavle, Župa dubrovačka, a ukupno u Hrvatskoj na 170, gradova i općina što je Lesar ocijenio velikim uspijehom za stranku osnovanu tek tri godine. – U Dubroviku izlazimo na izbore protiv dva velika bloka koji znaju da smo im ugrozili sigurne pozicije zbog čeka nas oba bloka napadaju, a na toj prljavštini ne izgubiti – rekao je Lesar no nije želio prognozirati broj mandata u Gradskom vijeću Dubrovnika budući to, rekao je, ovisi o izlaznosti. Maja Rilović Koprivec

Izvor: http://www.dubrovacki.hr/clanak/51603/bupic-ulazim-u-drugi-krug-zato-me-napadaju

| Broj posjeta: 807 |

Želite li komentirati? Objava: "Bupić: Ulazim u drugi krug, zato me napadaju (video)"

Imate li komentar?