Bupić obećao „strateške odluke“ donositi referendumom

„Ja i moj tim nećemo vladati nego služiti, revitalizirati ćemo staru gradsku jezgru, vratiti stanovnike unutar zidina, uvesti reda u more ugostiteljskih objekata i stolova“

Hrvatski laburisti – Stranka rada u srijedu su i službeno predstavili svog kandidata za gradonačelnika Dubrovnika Matka Bupića. Bupić je, predstavljajući se novinarima na konferenciji za medije, istaknuo kako ne smatra da su laburisti „ni lijevo ni desno“, već da se povode odgovornošću, radom i poštenjem te da će za njih glasovati oni koji dijele takav vrijednosni sustav. Laburisti će na izbore izaći samostalno, posebno je naglasio Bupić.

Uz kritike izrečene na račun svih dosadašnjih vlasti u Dubrovniku Bupić je kazao kako će imati drukčiji pristup donošenju odluka.
– Obećavamo dugoročne strateške odluke donositi referendumom, kratkoročne odluke od velikog utjecaja za život građana donosit ćemo nakon javnih rasprava, a važne odluke donosit ćemo nakon pilot ispitivanja mišljenja građana. – kazao je Bupić.

– Da je tako postupano u proteklom razdoblju ne bi se dogodilo ovo što se dogodilo, ovo što se događa, ova velika opasnost koja nam prijeti od kvaziprojekta golfa na Srđu. – kazao je Bupić istaknuvši kako želi služiti građanima, a ne vladati.
– Nudim poštivanje tradicije i promoviranje moralnih i duhovnih vrijednosti. – također je naglasio gradonačelnički kandidat Hrvatskih laburista.

Kao okosnicu programa djelovanja stranke u predstojećem razdoblju Bupić je naveo revitalizaciju povijesne jezgre, poboljšanje uvjeta života u Mokošici i rješavanje prometnih problema.
– Kanimo ujedinit sve vlasnike nekretnina, grad, Crkvu, Društvo prijatelja strana, zakladu Blaga djela, privatne vlasnike, ali i ostale institucije i pronaći optimalni model upravljanja i model kojim ćemo postići povratak života u povijesnu gradsku jezgru. Veliki problem je i neumjerena raširenost ugostiteljskih stolova. – rekao Bupić.

Osim što je cilj laburista najveće gradsko naselje Mokošicu oplemeniti za ugodniji život, Bupić je kazao kako laburisti imaju rješenja za ubrzanje prometa i smanjenje gužvi. Istaknuo je i problem odlaganja otpada i izgradnje žuanijskog centra za gospodarenje otpadom pri čemu je također kazao kako bi gradske vlasti trebale puno više surađivati sa županijskim.

Odgovarajući na novinarska pitanja kandidat laburista za gradonačelnika Dubrovnika kazao je kako se slaže s modelom raspoređivanja sredstava od prodaje ulaznica za zidine kojim trenutno polovica ostaje DPDS-u, a polovica pripada Gradu, ali uz uvjet da se gradska polovica troši namjenski.

Matko Bupić također je na novinarsko pitanje kazao kako su laburisti za nastavak izgradnje Pelješkog mosta.

Izvor: http://dubrovnikpress.hr/index.php?option=com_k2&view=item&id=5311%3Abupi%C4%87-obe%C4%87ao-%E2%80%9Estrate%C5%A1ke-odluke%E2%80%9C-donositi-referendumom; http://www.portaloko.hr/clanak/nadahnut-govor-matka-bupica-drzava-i-drustvo-su-bolesni-treba-nam-promjena/0/41209/

| Broj posjeta: 759 |

Želite li komentirati? Objava: "Bupić obećao „strateške odluke“ donositi referendumom"

Imate li komentar?