Božidar Kolarić kandidat laburista za varaždinskoga gradonačelnika

Varaždin, 24. siječnja 2013. — Na tiskovnoj konferenciji, koju je sazvao Ogranak Varaždin, lokalnim medijima predstavljen je kandidat Stranke za varaždinskog gradonačelnika, Božidar Kolarić, te kandidatkinje za njegovog zamjenika, Jadranka Lukavečki i Božica Čićek-Mutavdžić.

Božidar Kolarić je u svom izlaganju predstavnicima medija, naglasio da je Grad Varaždin od grada poželjnog za život postao „grad slučaj“, jer gotovo da nema ustanove ili trgovačkog društva u vlasništvu Grada a u kojem nema istrage, to je Grad u kojem vlada stranka, a ne struka.

Laburisti će se zalagati za izvrsnost i stručnost, za rasterećenje gospodarstva, te građanima po prvi puta nuditi sudjelovanje u gradskoj vlasti bez obzira na stranačku iskaznicu.

Na izbore izlazimo samostalno, poštivat ćemo propisanu kvotu o zastupljenosti žena, tako da će na našoj listi za gradske vijećnike biti 40% žena.


Kolarić, Lukavečki, Čićek-Mutavdžić

Ono što posebno izdvajamo kao problem u upravljanju Gradom to je praksa, nažalost, zakonom dozvoljena, da su gradonačelnici ili zamjenici u isto vrijeme bili i saborski zastupnici, te pod izlikom da lobiraju za Grad, zapravo su po našem sudu svi saborski zastupnici koji su u izvršnoj vlasti u sukobu interesa, a Varaždin je najbolji primjer, i prije i sada kakve konkretne koristi smo imali od toga.

Smatramo da se u izrazito teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji u državi posao saborskog zastupnika i posao u izvršnoj vlasti ne može kvalitetno obavljati u isto vrijeme. Često je odlazak u Zagreb, isprika da se ne odrađuje posao dobiven neposrednim izborom za izvršnu vlast. To može biti samo opravdanje da doista ne razumiju Grad u kojem su turisti, a to nije rješenje za nagomilane gradske probleme. (BČM)

| Broj posjeta: 937 |

Želite li komentirati? Objava: "Božidar Kolarić kandidat laburista za varaždinskoga gradonačelnika"

Imate li komentar?