Županjski laburisti protiv tuđeg smeća na županjskom odlagalištu

Mladen Huber: Spremni smo se u svim akcijama pridružiti našim sugrađanima u borbi protiv pretvaranja odlagališta otpada u regionalno odlagalište

Mladen Huber, gradski vijećnik Hrvatskih laburista, oštro se protivi odlaganju otpada iz poplavljenih mjesta županjske Posavine na odlagalište otpada “Stara ciglana” u Županji, ali i bilo kojeg drugog otpada kojega nisu proizveli građani Županje, navodi se u priopćenju kojega je Huber odaslao novinarima.

– Spremni smo se u svim akcijama pridružiti našim sugrađanima u borbi protiv pretvaranja odlagališta otpada u regionalno odlagalište. Odlagalište otpada nalazi u naseljenom dijelu Županje i kraj odlagališta se nalaze stambeni objekti u kojima žive naši sugrađani. Prema našim informacijama na odlagalište otpada se dovozi i otpad s područja Slavonskog Šamca, Sikirevaca, Jaruge i Kruševice, te otpad iz naših susjednih općina Štitara, Gradišta i Bošnjaka. Nitko u ovoj državi, pa ni Vlada, bez pristanka lokalnog stanovništva, ne može na silu odlagati otpad u njegovom dvorištu, pogotovo onaj otpad koji nije proizveden u njegovom dvorištu. Priče gradonačelnika Davora Miličevića, kako Grad Županju nitko nije pitao, pa ni Vlada, obična je neistina i hrpa laži, a prodani smo od gradonačelnika za 3,5 milijuna kuna sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša. Pravdanje gradonačelnika da Grad Županja nema 3,5 milijuna kuna za sanaciju odlagališta otpada do 2018. nema opravdanje – sjetimo se da je prije nekoliko godina prodano 73 hektara zemljišta za 13,5 milijuna kuna, pa je prije dvije godine prodano poduzeće Meretine za 18 milijuna kuna. Zašto tim novcem nije sanirano odlagalištu otpada “Stara ciglana” u Županji, treba pitati gradonačelnika – kaže Mladen Huber i poziva građane neka podrže organizirane građane Županje u prikupljanju peticije protiv pretvaranja gradskog odlagališta smeća “Stara ciglana” u regionalno odlagalište otpada.

Izvor: http://www.vecernji.hr/slavonija/zupanjski-laburisti-protiv-tudeg-smeca-na-zupanjskom-odlagalistu-949841

| Broj posjeta: 425 |

Želite li komentirati? Objava: "Županjski laburisti protiv tuđeg smeća na županjskom odlagalištu"

Imate li komentar?