ŽUPANJA Mladen Huber uhvatio HDZ-ovce u krađi! (audio)

Priopćenje vijećnika Laburista u Gradskom vijeću Grada Županje Mladena Hubera povodom korištenja javnog novca u korist Kolinde Grabar Kitarović

Poštovani sugrađani, porezni obveznici. Kao Gradski vijećnik imam dužnost i moralnu obvezu da Vas izvijestim da je na „led-panelu“ koji je u vlasništvu Grada Županje i koji ste vi platili 437.500,00 kuna iz proračuna za 2014. godinu, u razdoblju od 17.12.2014. godine od 12,00 sati do 18.12.2014. godine u 11,00 sati, neprekidno stajala besplatna reklama predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović.

Na ovaj način Grad Županja i gradonačelnik Davor Miličević kao odgovorna osoba, javno poduzeće u vlasništvu Grada Županje Stano biro d.o.o. koje upravlja „led-panelom“ i odgovorna osoba Branko Stojčić grubo su prekršili zakon o financiranju predizborne kampanje koji kaže:

Za potrebe izborne promidžbe zabranjeno je:

• koristiti uredske prostorije, službena vozila i uredsku opremu državnih tijela i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave

• koristiti sredstva državnog proračuna ili proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koja kandidati, kao dužnosnici Republike Hrvatske ili ovlašteni lokalni dužnosnici, koriste u obavljanju svojih dužnosti.“ Skinuto sa stranica DIP-a.

Od koga je zabranjeno primiti donacije?

Donacije je zabranjeno primiti od:

• državnih tijela, javnih poduzeća, odnosno jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave;

• jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, osim u slučajevima i na način propisan Zakonom o financiranju;

Kada sam kao gradski vijećnik Grada Županje na sjednici Gradskog vijeća održanoj 19.12.2014. godine postavio pitanje tko je platio 23 sata reklame na „led-panelu“ predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, direktor javnog poduzeće u vlasništvu Grada Županje „Stano biro“ d.o.o. Branko Stojčić izjavio je pred svim vijećnicima sljedeće:

„Gradski odbor HDZ-a i Stano biro d.o.o. Županja dogovorili su se da će oni podmiriti troškove reklame, a neka mi odredimo iznos za platiti“.

Ako navedeno i bude plaćeno, u što sumnjam, prekršen je zakon o financiranju predizborne kampanje koji kaže:

„Može li politička stranka koja je predložila kandidata financirati njegovu izbornu promidžbu?

Ako politička stranka želi financirati izbornu promidžbu svog kandidata, sredstva za financiranje izborne promidžbe koje je osigurala politička stranka, politička stranka dužna je uplatiti na poseban račun kandidata.“

Kao gradski vijećnik Grada Županje dužan sam upozoriti na protuzakonito korištenje materijalne imovine Grada Županje, plaćene na štetu poreznih obveznika, koji financiraju Grad Županju uplatom poreza i prireza u gradski proračun.

S poštovanjem,

U Županji, dana utorak, 23. prosinac 2014.

Gradski vijećnik Grada Županje i
Predsjednik Ogranka Županja
Mladen Huber

| Broj posjeta: 680 |

Želite li komentirati? Objava: "ŽUPANJA Mladen Huber uhvatio HDZ-ovce u krađi! (audio)"

Imate li komentar?