Završila akcija prikupljanja potpisa za nastavak radova na "podravskom ipsilonu"

U ponedeljak 11. lipnja 2012. godine završena je akcija prikupljanja potpisa na peticiju za nastavak radova na Podravskom ipsilonu. U manje od 10 dana prikupljeno 1360 potpisa građana. Sa prikupljenim potpisima zatražiti ćemo prijam kod resornog ministra Siniše Hajdaš Dončića, te mu predati Zahtjev građana Koprivnice za nastavkom radova na Podravskom ipsilonu. S ovim su građani Koprivnice jasno iskazali svoju želju da razbiju prometnu izoliranost Podravine i prigorja. Htjeli bi Vas podsjetiti zašto smo potpisivali peticiju:

U projekt i radove koji se trenutno izvode na trasi do sada je utrošeno 70 milijuna kuna iz državnog proračuna, dakle novca građana Republike Hrvatske, samim time dijelom i stanovnika ovog kraja, pa je više nego neozbiljno najaviti stanovnicima Podravine da za daljnje radove nema novca. Novca ima, samo kao i uvijek, kada je Podravina u pitanju, isti ode nekamo drugdje.

Ova cesta osigurava gospodarski i društveni razvoj Podravine i prigorja. Tvrtkama koji imaju značajan doprinos u hrvatskom gospodarstvu omogućila bi se bolja povezanost i konkurentnost na hrvatskom i svjetskom tržištu roba i usluga, a građanima bržu i sigurniju vezu do ostalih krajeva Hrvatske.

S aspekta sigurnosti u prometu, smrtnost na postojećoj cesti je vrlo visoka; ona više ne zadovoljava niti jedan aspekt prometne sigurnosti, budući da prolazi kroz sama središta gradova i naseljenih mjesta, pokraj škola i vrtića, crkvenih objekata i trgovina, a na nju se spajaju poljski i šumski putovi, te na njoj prometuju svi sudionici u prometu od pješaka do teških kamiona. Opasna je za vožnju i radi nekoliko nepreglednih zavoja i prijevoja.

Mogućnost nastavka daljnje izgradnje ceste, uz prenamjenu u brzu cestu smatramo ispravnim i prihvatljivim rješenjem s time da tražimo od Vlade RH nastavak daljnjih radova, te potpisivanje novih ugovora sa izvođačima radova, čime bi se pokazala predanost i odlučnost u provođenju te odluke. U vezi promjene projekta pitali smo stručnjake i došli do saznanja da bi se projekt mogao preraditi u kratkom vremenu do 6 mjeseci, a za to se vrijeme mogu izvoditi neki radovi, jer je prvi projekt već bio napravljen za brzu cestu, a onda se iz nekih političkih razloga prometnuo u autocestu.

Svi znamo da država od samostalnosti u Koprivnicu nije investirala ni u jedan kapitalni projekt, koji bi omogućio kvalitetniji život stanovnika ovog kraja, a iz Podravine je toliko toga odneseno, pa bi izgradnjom ove ceste, država vratila samo mali dio onoga čime su je stanovnici ovog kraja zadužili.

Hrvatski laburisti-Stranka rada ogranak Koprivnica zahvaljuje svim građanima koji su potpisali peticiju za nastavak izgradnje “Podravskog ipsilona”.

Predsjednik ogranka Koprivnica:
Siniša Kavgić

| Broj posjeta: 760 |

Želite li komentirati? Objava: "Završila akcija prikupljanja potpisa za nastavak radova na "podravskom ipsilonu""

Imate li komentar?