Završen prvi ciklus edukacijskih radionica

U subotu 30. ožujka, pedesetak članova Hrvatskih laburista grada Zagreba završili su posljednju u nizu od četiri cjelodnevne radionice. Glavni cilj radionice bio je poticanje znanja članova u područjima kao što su mediji, financije, politička i gospodarska pitanja uoči lokalnih izbora sljedeće godine. Radionica je bila prva takve vrste za Hrvatske laburiste, a planira se izvesti kao koncept i u drugim podružnicama u narednim mjesecima.

Pod vostvom stručnog tima na edukaciji su obrađene teme sa područja financija i proračuna grada Zagreba, također članovi su upoznati na koji način funkcioniraju mediji. Na drugoj radionici g. Ante Bajo sa Instituta za javne financije upoznao je sudionike sa analizom finacijskog poslovanja lokalnih jedinica. Nadalje stručni tim upoznao je članove kojim se skupinama obraćamo i na koji način u izbornoj kampanji te koje su alati za provođenje uspješne kampanje.

Jedan od najuspješnijih dijelova radionice je bio timski rad. Polaznici su bili organizirani u radne timove po odborima za: gospodarstvo, promet, ekologiju, graditeljstvo i urbanizam, lokalnu samoupravu, zdravstvo, žensku inicijativu, socijalnu skrb, medije i marketing, obrazovanje i kulturu, branitelje, inicijativu mladih, nacionalne manjine te aktivizam. Timovi su u svojim izlaganjima obradili teme te iznosili svoja riješenja problema u gradu Zagrebu.

Na posljednjoj radionici Dragutin Lesar, predsjednik stranke, obratio se članovima i čestitao svim sudionicimana aktivnom doprinosu tijekom ciklusa radionice, naglašavajući važnost poznavanja lokalne samouprave i ohrabrujući ih u budućem radu, posebice u njihovom radu na lokalnoj razini. Robert Prugovečki, predsjednik podružnice, u svojim završnim obraćanjem zahvalio je predavačima i članovima te rekao je da kako druge stranke stavljaju naglasak na Zagreb kao financijsko i podužetničko središte te time ostavljaju veliki prostor za djelovanje laburista u Zagrebu jer Zagreb treba biti između ostalog i grad radnika, ljudi koji žele dobro i pošteno živjeti od svoga rada.

Radionicu je završilo više od 50 članova iz Zagreba, koji su na kraju primili i diplomu za sudjelovanje

| Broj posjeta: 1.332 |

Želite li komentirati? Objava: "Završen prvi ciklus edukacijskih radionica"

Imate li komentar?