Zašto u Zadru više ne možete potpisati pismo Vladi?

Početkom akcije Hrvatskih laburista – Stranke rada, u kojoj smo bili na usluzi onim građanima koji su željeli potpisati “Pismo vladi – ostavka”, najavili smo kako će potpisivanje na Narodnom trgu u Zadru trajati najmanje do 15. veljače, a ako zanimanje za to bude izraženije da ćemo nastaviti do kraja tjedna, t. j. do 18. veljače. Rekli smo to na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 9. veljače u 12 sati. O tome su sredstva priopćavanja vrlo profesionalno izvijestila svoje čitatelje, gledatelje i slušatelje.

Danas Vas, na žalost, moramo izvijestiti da nismo u mogućnosti ispuniti obećanje, a li ne našom krivnjom! Potpisivanje smo morali prekinuti jer nam je Gradska uprava Zadar ZAKLJUČKOM od 14. veljače o. g. odbila odobriti privremeno korištenje javne površine za tu svrhu.

Dopustite da Vas ipak izvijestimo kako je akcija u tri radna dana (od srijede, 9. veljače do petka, 11. veljače 2011. ) trajala ukupno 9 sati i 45minuta i da je za to vrijeme Pismo potpisalo 611 građana. Bilježimo dakle, nešto više od jednog potpisnika u minuti. Tom analogijom, lako možemo zaključiti koliki bi broj građana Zadra stavio svoj potpis na Pismo da smo, kao u drugim sredinama Republike Hrvatske, građanima mogli biti na usluzi cijelo vrijeme akcije – od 1. do 18. veljače.

Predsjednik zadarskog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada

Drago Čulina

| Broj posjeta: 1.462 |

2 komentara u "Zašto u Zadru više ne možete potpisati pismo Vladi?"

  1. Nema veze što Vam je gradska HDZ-ova vlast uskratila kotištenje prostora. To je dokaz da su svjesni svoje slabosti i naše snage koja izvire u radu i poštenju. Pozdrav Zadru i samo hrabro do cilja.

  2. U Zadru se dogodilo silovanje demokracije na najgrublji mogući način, a taj je da se jednoj legitimnoj stranci onemogućilo djelovanje. Što nam to govori? Govori nam da je HDZ toliko jadan i kukavan da se boji za svoju vlast. A kad se stranka njihove veličine boji nekoga naše veličine mislim da Vam ne treba jasniji znak da je došlo vrijeme da se hrvatski narod digne i jasno kaže: NE! Ne želimo biti ničije ovce, želimo život dostojan čovjeka, upravo onakav život kakav i zaslužujemo svojim radom.

Imate li komentar?