Zašto smo na štandu?

Svi mi koji smo se uključili u akciju potpisivanja pisma Vladi radije bismo u toplom stanu uz kavu ili čaj pratili uspjehe Ivice Kostelića, ali to bi značilo da nam je dobro. Na žalost, nije. Svi pametni, konstruktivni i korektni prijedlozi u Saboru posljednih godina olako su odbacivani, a kako se kod nas radilo sve češće čitamo na stranicama crne kronike.

Žalosno je što ova Vlada nakon velikog broja afera koje su otkrili naši novinari (a sada ih se s novim zakonom želi ušutkati) nije sama odstupila, što je pokušala na sve moguće načine osporiti broj potpisnika za referendum, ali je još žalosnije što nakon svakog njezinog obećanja nama bude još gore.

Prije sedam godina, uz obećanje da će pokrenuti Hrvatsku, dali su jamstvo i mahali jamstvenom karticom da će smanjiti PDV. Istina je drukčija – ne samo što PDV nije smanjen, nego je i povećan na 23%, a privremeno su nam uveli i krizni porez koji nismo imali ni za vrijeme rata. U Hrvatskoj je broj radnika u padu, a broj umirovljenika je skoro dostigao broj radnika što znatno otežava broj sadašnjih umirovljenika. Svi se kapitalni projekti usporeni ili su stali u potpunosti. Onda smo, uz uporno ignoriranje krize od strane Vlade, imali gospodarski plan izlaska iz iste. Otada su nenaplaćen potraživanja prešla 35 milijardi kuna, a samo za vrijeme premijerke Jadranke Kosor dug je povećan za 11 milijardi kuna. Ugroženi su, osim radnika i radnih mjesta, korektni poslodavci jer se ne mogu naplatiti. Jedino što je iz tog plana u potpunosti uspjelo je što naši građani više nemaju pravo na povrat poreza za uplate dopunskog zdravstvenog osiguranja (a volio bih znati što je osnovno zdravstveno osiguranje), stambene potrebe, zdravstvene usluge, uplate za životno i mirovinsko osiguranje za drugih šest mjeseci prošle godine.

Sada nam obećavaju 150 tisuća radnih mjesta…

Ovo što ovih dana potpisujemo i koliko god potpisa skupili, znači samo jedno – nemojte nam više ništa nikad obećavati, bez obzira tko pobijedi na izborima, ne želimo neodgovornu vladu u kojoj ministri nemaju pojma što se radi u njihovom resoru iako imaju desetak najbližih suradnika, gdje se novo zaduživanje smatra uspjehom, gdje ne znaju koliko je zaposlenih u državnoj upravi, gdje se bez obzira na desetke agencija na intelektualne usluge troši na stotine milijuna kuna.

Hvala Brođanima što su se bez ijednog izgreda uključili u ovu akciju, građanima, radnicima, umirovljenicima, studentima… Hvala gradskom poglavarstvu koje je u rekordnom vremenu dalo odobrenje za potpisno mjesto.

U ime brodskih laburista,

Zoran Popović

| Broj posjeta: 1.013 |

Želite li komentirati? Objava: "Zašto smo na štandu?"

Imate li komentar?