Zašto sigurnost djece u Kutini nije prioritet lokalne vlasti?

Hrvatski laburisti zahtjevaju od gradskih vlasti Kutine da hitno osiguraju siguran prilaz O.Š. Mato Lovrak jer su djeca izložena velikoj opasnosti

Bliži se početak nove školske godine. Barem 30-ti po redu za učenike O.Š.” Mate Lovraka ” bez pločnika sa sjevernog prilaza školi iz Cvjetne ulice, građanima Kutine poznate kao “cesta pored groblja”. Grupe malih đaka će po ko zna koji puta natovareni teškim torbama, hodati uz strmu ulicu izbjegavajući žureće automobile, nastojeći se probiti do Crkvene ulice i sigurnog komadića pločnika koji vodi do škole.

Do kada će biti tako, do kada će roditelji strijepiti za sigurnost svoje djece?

Često se kunemo da nam je sigurnost djece najveći prioritet, a u stvarnosti se čini nedovoljno, ponekad i ništa dok se ne dogodi nesreća. Hrvatski Laburisti – Stranka Rada ogranak Kutina, smatra da je to upravo slučaj s pločnikom u Cvjetnoj ulici odnosno cesti pored groblja.

Riječje o prometnoj ulici po kojoj se relativno brzo vozi. Opterećena je često i brojnim parkiranim automobilima, a to smanjuje prostor za pješake, koji su ionako ugroženi jer nema adekvatnog pločnika. Djeca vrlo često moraju hodati po sredini ceste. Da li je potrebno išta nadodati, osim da odgovrni za sigurnost djece to dobro znaju i ništa ne čine!

Doći će uskoro i kraći dani, vidljivost je tada smanjena. Ne treba čekati da se nešto dogodi pa da tek tada gradska vlast reagira. I zato Hrvatski laburisti zahtjevaju da gradska vlast ovaj problem hitno riješi! I za nečinjenje postoji odgovornost, a osobito ukoliko se ugroženoj djeci nešto dogodi. Građani Kutine, roditelji to nikako ne žele! Ne bi trebali niti oni koji su odgovorni za sigurnost naše djece.

Hrvatski laburisti-Stranka rada
Ogranak Kutina

| Broj posjeta: 779 |

Želite li komentirati? Objava: "Zašto sigurnost djece u Kutini nije prioritet lokalne vlasti?"

Imate li komentar?