Zašto Satnica nije u projektu javnog gradskog prijevoza?

Hrvatski laburisti zgroženi nebrigom načelnika jer su mještani Satnice Đakovačke ostali zakinuti za jeftiniji prijevoz do grada!

Potaknuti projektom grada Đakova i gradskih naselja o suradnji s tvrtkom Panturist i uvođenju gradskog prijevoza po jeftinijim cijenama, točnije cijene karte od 7 kuna za vožnju u trajanju tri sata, nismo mogli ne primjetiti indolentnost vladajućih u Općini Satnica Đakovačka koji su na ovakvu ideju ostali ravnodušni i potpuno nepripremljeni za reakciju.

Iako niti 6 kilometara udaljena od Đakova, Satnica se nije ni potrudila zajedno ući u jedan ovakav veliki i za mještane vrlo važan projekt kako bi se svim mještanima omogućio jeftiniji i jednostavniji prijevoz do grada i olakšalo svakodneve obveze, ponajviše u vrijeme tržnice, posjete Domu zdravlja i ostalo.

Također, eventualnim uspjehom u dogovoru između grada Đakova, Panturista i Općine Satnica Đakovačka profitirali bi roditelji učenika i studenata koji svakodnevno putuju na relaciji Satnica – Đakovo i obrnuto jer bi se gradskim prijevozom uvelike uštedilo na iznosu mjesečne karte te bi na taj način i kućni budžet bio rasterećen jednog velikog troška, posebno za roditelje sa više školaraca.

Povezivanjem gradskog prijevoza s našom općinom ušteda bi se pokazala i na proračunu jer tada više ne bi bilo potrebno odvajati toliki iznos za plaćanje cijene pola mjesečne karte koja trenutno iznosi 400 kuna, dok drugu polovicu snosi roditelj.

Na ovakvo nedjelovanje ne smijemo ostati ravnodušni jer mandati obvezuju. Nadamo se da će vladajući to osjetiti na svojoj koži, makar tek na idućim izborima, ako ne prije. Do tada, pozivamo načelnika da iz svog džepa podmiri razliku za koju je oštetio mještane i općinski proračun!

Hrvatski Laburisti smatraju da propuštanje ovakvih prilika ne može opravdati nikakvo popravljanje staza, košnja trave u parku ili izgradnja dječjeg polu-igrališta bez potrebnih sadržaja. Prioritet je vlasti, osobito u teškoj socijalnoj situaciji, omogućiti mještanima uštedu odnosno jeftiniji prijevoz kojeg sad nemamo radi nečije bezočne neodgovornosti.

Danijel Kruljac, predsjednik Ogranka

| Broj posjeta: 1.240 |

Želite li komentirati? Objava: "Zašto Satnica nije u projektu javnog gradskog prijevoza?"

Imate li komentar?