Zagrebački laburisti: Novi predsjednik Marijo Metzner

Marijo Metzner novi je predsjednik Podružnice Grada Zagreba Hrvatskih laburista – Stranke rada, kojeg je Izvanredna izborna skupština izabrala u drugom krugu, u subotu 30. studenoga 2013. godine. U drugom krugu Metzner je pobijedio protukandidate Sinišu Opačića i Anamariju Stanić. Za naklonost 115 delegata Skupštine u prvom krugu borilo se šestero kandidata, uz troje plasiranih u drugi krug, još i Nada Boban, Slavica Lovrinović te Robert Prugovečki, koji se, nakon što u prvom nije izabran predsjednik, nisu kandidirali za borbu u drugom krugu.

Za tajnicu Podružnice u drugom je krugu izabrana Gordana Stefanović, kojoj su delegati dali prednost nad Biserkom Dunda i Brankom Hundrićem. U prvom krugu za dužnost tajnika nadmetali su se još i Petra Matić te Jasna Žuanić Aljinović, ali su odustali od nadmetanja i u drugom krugu izbora.

U izbornu utrku za 19 članova Izvršnog odbora Podružnice ušlo je 43 kandidata iz 16 ogranaka. Prvi krug bio je pobjednički za Zorislava Šubarića (Trnje), Ivicu Karadjole (Novi Zagreb Istok), Blaženku Šenjug Špiljar (Novi Zagreb Zapad), Natašu Mesarić (Trešnjevka Jug), Đulijana Gruma (Črnomerec), Maju Kosor (Gornja Dubrava), Mladena Matvijeva (Stenjevec), Stjepana Belanovića i Stjepana Jakopeca (Podsused Vrapče), Nevenku Gavran i Ivana Petljaka (Sesvete) te Krešimira Grgića i Nataliju Kršić (Podsljeme). Nakon pripetavanja u drugom krugu, mjesto u Izvršnom odboru osvojili su i Zvonimir Marić (Donji Grad), Davorka Pšenica (Gornji Grad Medveščak), Lana Tudor (Maksimir), Blaženka Rogan (Trešnjevka Sjever), Robert Balić (Donja Dubrava) i Biljana Skenderović (Brezovica).

Novo vodstvo zagrebačkih Laburista na čelu s Metznerom preuzelo je na sebe dužnost i obavezu jačanja stranke u organizacijskom i političkom pogledu kako bi nastavili s jasnom profilacijom beskomprimisne, ali konstruktivne opozicije u glavnom gradu. Cilj je novog čelništva nametnuti se u Zagrebu kao alternativa svim postojećim trulim, nagodbenjačkim politikama kojima briga i zaštita onih koji žive od svog rada ili su nezaposleni nije na listi prioriteta nego su okrenuti isključivo vlastitim i interesima kapitala.


Gordana Stefanović i Marijo Metzner

| Broj posjeta: 1.669 |

2 komentara u "Zagrebački laburisti: Novi predsjednik Marijo Metzner"

  1. potpis pod slikom govori sve

  2. tekst ispod slike govori sve!

Imate li komentar?