ZAGREB Laburisti podijelili 300 boca mlijeka i upozorili na opasnost privatizacije voda (foto, video)

Povodom Međunarodnog dana voda koji se obilježava 22. ožujka, Hrvatski laburisti su subotu 21. ožujka na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu održali akciju pod nazivom “Voda za život – voda za sve!”.

Na akciji su građankama i građanima Laburisti dijelili mlijeko u boci, aludirajući na činjenicu kako je danas litra mlijeka jeftinija od litre vode u boci.

>> Pogledajte promotivni letak povodom Dana voda

Cilj akcije bio je podizanje svijesti o važnosti vode kao elementarnoj živežnoj namirnici koja je jedini osnovni preduvjet za život kakav poznajemo te također o nebuloznosti flaširane obične vode koja nije ni po čemu bolja ili zdravija od vode iz slavine, a koja je čak i do 1.000 puta skuplja od vode iz vodoopskrbnog sustava.

“Također, u svjetlu globalnih pokušaja privatizacije vodoopskrbnog sektora koje nameću Svjetska banka i MMF, predlažemo Vladi i Odboru za Ustav uvrštavanje u Ustav odredbe prema kojoj je voda temeljno ljudsko pravo i kojom bi se zabranila bilo kakva, makar i najmanja, mogućnost privatizacije vodoopskrbnog sektora što bi imalo dalekosežne negativne posljedice za društvo u cjelini”, istaknuo je Konrad Kiš, koordinator akcije.

Istaknimo i jednu drugu, poraznu činjenicu, i prije početka akcije pred štandom Laburista stvorio se red od tristotinjak ljudi koji su doslovno u nekoliko trenutaka razgrabili mlijeko.

| Broj posjeta: 578 |

Želite li komentirati? Objava: "ZAGREB Laburisti podijelili 300 boca mlijeka i upozorili na opasnost privatizacije voda (foto, video)"

Imate li komentar?