Za Zagreb, da se nema sramit kaj! (foto, video)

Laburisti Zagreba simboličnom su akcijom kod „zagrebačkih“ fontana obilježili Dan Grada Zagreba upozorivši da Zagreb ima dva lica

Zagreb, 30. svibnja – Kod zagrebačkih fontana nasuprot Nacionalne i sveučilišne knjižnice aktivisti Laburista grada Zagreba postavili su dva velika transparenta s natpisom „Za Zagreb, da se nema sramit kaj!“ uputivši na taj način čestitku sugrađankama i sugrađanima povodom Dana Grada Zagreba koji se obilježava 31. svibnja, na dan kada se slavi blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba. Neposredno nakon akcije Laburisti su se pridružili tradicionalnoj Večernjakovoj biciklijadi čiji je start bio kod NSK a cilj na Bundeku.

Koordinatorica akcije Vlasta Medar tom je prigodom istakla: „Danas ne želimo biti negativni i samo kritizirati, jer svima nam je toga dosta, već ukazati na to da naše sugrađanke i sugrađani sami mogu kreirati život u svom okruženju kroz raspoložive im mehanizme putem VGČ i MO. Na taj se način može riješiti puno toga što nas smeta na licu Grada, počevši od zapuštenih i ruiniranih fasada, nedostatka dječjih igrališta i parkova za djecu, neupotrebljivih liftova za osobe s invaliditetom u pothodnicima, preskupog gradskog prijevoza, neupotrebljivih biciklističkih staza, deponiranja smeća, bezbroja zatvorenih poslovnih prostora diljem grada i sl.

„Zagreb ne čini samo uži centar grada, koji s ostalim znamenitostima s ponosom pokazujemo turistima, već svi njegovi dijelovi sa svojim stanovnicama i stanovnicima, a uočljivo je da je velik broj gradskih četvrti još uvijek ‘drugi’ dio grada. Grad raste i diše a žile kucavice, prometnice, ostaju u većini slučajeva iste kao i prije pedeset godina. Prometne gužve diljem grada ne treba niti spominjati.“ – ističe Medar.

Zagreb, opjevan u mnogim pjesmama čine naše drage sugrađanke i sugrađani, susjedi i prijatelji. Zagreb u kojem, nažalost, nema gradskog skloništa i prenoćišta za beskućnike. Zar se Grad srami svojih beskućnika ili im treba pružiti odgovarajuće zbrinjavanje i skrb?

Kakav ćemo Grad ostaviti mladim naraštajima ovisi o nama samima. Hoće li to biti ljepši, napredniji, uređeniji, jeftiniji grad, grad još jedna metropola u Europskoj uniji, grad koji će biti poželjno mjesto za život ili će on biti Potemkinovo selo, odlučujemo mi sami.

Laburisti Grada Zagreba žele da sve zagrepčanke i zagrepčani uistinu žive u gradu koji se ‘nema sramiti kaj’ i kojeg se oni ne trebaju sramiti.

| Broj posjeta: 360 |

Želite li komentirati? Objava: "Za Zagreb, da se nema sramit kaj! (foto, video)"

Imate li komentar?