Vlatko Greiner: Zašto je moja izjava izazvala buru reakcija?

Na tiskovnoj konferenciji SDP-a i drugih političkih stranaka koje podržavaju predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića, za riječ se javio i Vlatko Grga Greiner, predsjednik Podružnice Hrvatskih laburista Brodsko-posavske županije. U zapaženom istupu Greiner je rekao:

„Danas da nema mjesta podjelama na izborima za predsjednika Hrvatske i dodao- Ja sam hrvatski branitelj, obišao sam ratišta i 16 godina proveo po gardijskim brigadama jesam li ja manji Hrvat i volim li ja manje Hrvatsku i jesam li ja četnik, Jugosloven, manji domoljub od HDZ-ovih „velikih domoljuba“ zato što ću glasati za Ivu Josipovića. Što mi nismo ovdje domoljubna koalicija stranaka? Što mi svi manje volimo svoju zemlju jer ćemo glas dati Josipoviću? Svi mi volim ovu Hrvatsku, Ivo Josipović voli ovu Hrvatsku i zato izađite na izbore i glasajte za njega jer HDZ pobjeđuje samo kada je mali izlazak birača.“

Tim povodom zamolio sam ga da za SBPeriskop pojasni zašto je njegova izjava izazvala buru reakcija. Evo, što je rekao:

Vjerovatno zato što je sada prvi puta netko javno progovorio o šikaniranju birača Ive Josipovića i o HDZ-ovom aršinu za hrvatstvo i domoljublje. Kada nam je na tiskovnoj konferenciji Roberto Lujić pokazao one bljuvotine šta u Brodskom Stupniku aktivisti dijele i lijepe, sam sebi sam postavio pitanje, pa do kad mislim šutjeti o tome i tko su ti i tko im daje za pravo da vrijeđaju i pljuju po svima tko misli drugačije. Sve su uspjeli podijeliti, pa čak i branitelja na naše i njihove.

Dao sam za Hrvatsku najviše koliko sam mogao i dao bi i opet,ali ne dozvoljavam nikome da me blati i vrijeđa samo zato šta drugačije razmišljam,od tu moje pitanje: “Jesam li ja sada četnik ili manje Hrvat zato šta ću svoj glas dati Josipoviću?”. Mislio sam da je završilo vrijeme kad je dobar Hrvat bio hdz Hrvat,dobar branitelj hdz branitelj,ali očito da sam se prevario. Oni sebe nazivaju domoljubna koalicija.Šta mi nismo dovoljno domoljubni ,šta mi ne volimo dovoljno dobro koliko hdz Hrvatsku. Ja na tu priču nisam pristajao niti 90-tih godina, a kamoli sada.

Izvor: http://www.sbperiskop.net/drustvo/sb/vlatko-grga-greiner-zasto-je-moja-izjava-izazvala-buru-reakcija

Vlatko Greiner

| Broj posjeta: 643 |

Želite li komentirati? Objava: "Vlatko Greiner: Zašto je moja izjava izazvala buru reakcija?"

Imate li komentar?