Višnja Komnenić: Bandić i Barišić opet lupaju po svom

Gorički ogranak “Hrvatskih laburista – stranke rada” reagirao je na vijest o mogućnosti povezivanja Velike Gorice i Zagreba tramvajem ističući kako se radi o lošem rješenju koji ne podržava prometna struka

Velikogorički ogranak Hrvatskih laburista u svom je programu za prošle lokalne izbore, kao bolje rješenje od tramvaja, predložio brzu gradsku željeznicu. Umjesto više od sat vremena, putniku bi od centra Zagreba do Zračne luke trebalo samo 15 minuta.

Gorički ogranak “Hrvatskih laburista – stranke rada” reagirao je na vijest o mogućnosti povezivanja Velike Gorice i Zagreba tramvajem ističući kako se radi o lošem rješenju koji ne podržava prometna struka.

– Autocesta Velika Gorica – Lekenik došla nas je skoro 3 milijarde kuna. Sad je već i najvećim optimistima jasno da ta autocesta neće biti isplativa i da će jedino pridonijeti sve većem dugu. Od autoceste se odustalo pa će se na preostaloj dionici do Siska graditi brza cesta. Pitamo se kome to još nije jasno? Trebalo je od početka napraviti isključivo brzu cestu i to najidealnijim pravcima, a ne vijugavo pogađati podobne voćnjake i zemljišta. Međutim, struka se nije slušala – stoji u priopćenju Višnje Komnenić, predsjednice ogranka Velika Gorica.

Na žalost zbog te loše i neisplative investicije i gubitka neće odgovarati nitko, nastavlja se u pismu laburista.

– Ne samo da nitko neće odgovarati već politički vlastodršci nastavljaju svoj pijani pir i dalje. Sastali su se gradonačelnici Bandić i Barišić i opet su potegnuli staru bajku o tramvajskoj liniji do Zračne luke Zagreb i dalje do Velike Gorice. I opet ne slušaju struku već lupaju po svom – stoji u pismu.

Višnja Komnenić

“Izgleda da se oni već dugo nisu vozili tramvajem, nije im jasno koja je njegova prosječna brzina i koliko bi vremena trebalo putniku koji putuje iz centra Zagreba do Zračne luke i još dalje do Velike Gorice. Bajku o tramvaju pričaju još od izbora bez ikakvih konkretnih planova i brojeva. I ne samo njih dvojica, skoro da nije bilo političara koji to nije spomenuo kao dobar plan – svi osim velikogoričkog ogranka Hrvatskih laburista koji su u svom programu za prošle lokalne izbore, kao bolje rješenje od tramvaja, predložili brzu gradsku željeznicu. Umjesto više od sat vremena, putniku bi od centra Zagreba do Zračne luke trebalo samo 15 minuta”, pišu laburisti.

Prostorno-prometna studija cestovnog-željezničkog sustava šireg područja grada Zagreba, u svojoj drugoj etapi spominje dogradnju drugog kolosijeka na dionici do Velike Gorice kao i izgradnju nove istočne obilazne pruge oko Velike Gorice do Zračne luke te izgradnju dionice od Glavnog kolodvora preko Domovinskog mosta do Zračne luke. Hrvatski laburisti upozoravaju gradonačelnike Bandića i Barišića neka ne rade skupe, neučinkovite projekte. Struka je već odavno rekla svoje i predložila idealna rješenja. A moglo bi se dogoditi da institucije konačno počnu raditi svoj posao pa da za silno razbacivanje našim novcem netko konačno i odgovara, stoji u zaključku priopćenja.

Izvor: http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/12387/goricki-laburisti-protiv-tramvaja.aspx

| Broj posjeta: 588 |

Želite li komentirati? Objava: "Višnja Komnenić: Bandić i Barišić opet lupaju po svom"

Imate li komentar?