VIS Vladi uputili "čestitku" povodom 1. maja

Laburisti Visa čestitaju Vladi i bivšim vladama RH na uspješnom činjenju i nečinjenju koje je odvelo Vinogradar d.d. Vis u super uspješni, samo četrnaest godina dug stečaj. U ime svih Višana moramo se zahvaliti što ste na pravom putu da stečaj Vinogradara upišete u guinessovu knjigu rekorda.

Prije nego ste se uspješno počeli baviti, pretvorbom i privatizacijom, Vinogradarom d.d. to je nekad vodeće viško vinogradarsko poduzeće u 1992. godini bilo „sramotno“ zaduženo za samo 26,9%, a 2002. godine bilo je „uspješno“ zaduženo 90,4%.

Koncem 1992. godine bilo je zaposleno 59 radnika, na dan stečaja 37 radnika, a već godinama poduzeće, osnovano u travnju 1961. godine, reorganizacijom Zadružnog i vinogradarskog-voćarskog poslovnog saveza, nema zaposlenog ni jednog radnika. Ali zato stečajni upravitelj redovno prima naknadu, a porezna dugovanja na dan 30.01.2016. iznose 2.193.147,48 kuna.

Stečaj je otvoren 8.03.2002. godine, a 2009. godine Republika Hrvatska, po izjavi stečajnog upravitelja, bila je vlasnik 51% i svo vrijeme stečaja bila je izrazito neaktivna.

Grad Vis je bio u vlasništvu manje od 1% i danas je u stalnom je sukobu sa stečajnim upraviteljem, a na trošak poreznih obveznika.

Iskreno se nadamo da će se Republika Hrvatska, napokon, aktivno, zajedno sa Gradom Visom, pozabaviti Vinogradarom d.d. Vis u stečaju, i da nećemo dočekati slijedeće godine 15 godina stečaja.

Kako je sutra 1. maj, Praznik rada, pozdravljamo sa živio 1. Maj!

Predsjednik Ogranka laburista Vis
Željko Vojković

| Broj posjeta: 364 |

Želite li komentirati? Objava: "VIS Vladi uputili "čestitku" povodom 1. maja"

Imate li komentar?