Vijećnici SDP-a i HDZ-a u Kaštelima zaigrali ruski rulet!

Priopćenje kaštelanskog ogranka Hrvatskih laburista-Stranke rada povodom neizglasavanja gradskog proračuna za 2013. godinu

“Ja ne želim više tako – kazao je Đaković, a njegova stranačka kolegica Alenka Rokov naglasila je da gradonačelnik Berket SDP podrazumijeva ali s njima ne razgovara te da je njoj dosta glume da SDP-ovci o nečemu odlučuju.”

SDP se naglo probudio, a HDZ jedva dočekao da konačno ima partnere među svojim tradicionlanim suparnicima. I jedni i drugi promašili su balun, a promašaj će platiti građani.

Pet mjeseci nas dijeli od lokalnih izbora, a tako ozbiljan posao za one koje smo izabrali prije tri i po godine, kao što je donošenje proračuna, pretvorio se u zakašnjelo pokazivanje mišića gradonačelniku. I kao da ne znaju da tako neće naštetiti gradonačelniku nego građanima, a onda u konačnici dokazati i svoju političku neodgovornost.

Jedni govore da su protiv neodgovornog trošenja novca, a drugi kažu da nema suradnje i spremnosti na kompromis. I to su se sad sjetili, pet mjeseci prije izbora. Ne slažu se oko dijela proračuna vezanog za financiranje kulturnih, sportskih i ostalih udruga. Jasno je da su mnoge od tih udruga eksponenti određenih političkih opcija i da su se na tome prelomila koplja. Tko je dobio više, tko manje, a tko nije dobio ništa.

Naglo progledavši vijećnici SDP, uz saveznike iz HDZ-a, “junački” su odlučili reći dosta! I zaigraše svi skupa ruski rulet s povezima na očima. Građani će uskoro odlučivati o tome tko će od dosadašnjih vijećnika i dalje ubirati naknade za svoje promašaje pa možda i nije loše da taj izbor bude sužen, makar i na Laburiste!

A jedino ozbiljno, ali zakašnjelo pitanje je što su u našem gradu stvarni prioriteti?!

Gradski vijećnici zaboravljaju da se snažna pozicija gradi principijelnom politikom, a ne brojem osvojenih mjesta u vijećnici ili drugim funkcijama stečenim međustranačkim dogovorima. Politički savezi nastaju i nestaju, grad i građani sa svojim potrebama i problemima ostaju. Kaštelani, građani – oni su prioritet, a ne prozirna borba za stranački i politički prestiž.

Apeliramo na gradske vijećnike da brigu za građane konačno stave na prvo mjesto svojih prioriteta. Neka u ponedjeljak, na Badnjak dođu hladne glave na zakazanu sjednicu, prethodno dobro razmislivši o tome kakva će biti njihova odluka, privremeno financiranje ili Vladin povjerenik.

I ne zaboravite da građani plaćaju račun vaše neodgovornosti!

Ogranak Kaštela

| Broj posjeta: 480 |

Želite li komentirati? Objava: "Vijećnici SDP-a i HDZ-a u Kaštelima zaigrali ruski rulet!"

Imate li komentar?