Varaždinska podružnica izabrala novo vodstvo

Podružnica Hrvatskih laburista – Stranke rada Varaždinske županije u subotu 14. travnja 2012. godine u prostorijama 3. Mjesnog odbora u Varaždinu održala je Izvanrednu izbornu skupštinu. Delegati iz ogranaka Varaždinske županije izabrali su Sinišu Miličića iz Varaždina za novog predsjednika Podružnice, a za tajnika Davora Goluba iz Nove Vesi Petrijanečke.

Izabran je i novi Izvršni odbor Podružnice u kojem su predsjednik i tajnik članovi po funkciji, dok su na prijedlog ogranaka izabrani članovi Andro Bunić i Božidar Kolarić iz Varaždina, Stanko Medvedec i Ivan Malenica iz Varaždinskih Toplica, Marko Đurin iz Novog Marofa, Andrija Mikac iz Vinice, Anica Katana iz Ludbrega i Davor Levanić iz Ivanca.

Gosti na Skupštini bili su Nansi Tireli, saborska zastupnica i Zvonimir Međeral, potpredsjednik Stranke. Uz čestitke novoizabranom rukovodstvu Podružnice ponudili su svoju pomoć u predstojećim aktivnostima.

Zastupnicu Tireli ugodno je iznenadio veliki broj mladih delegata koji će svakako biti dodatni vjetar u leđa za predstojeće lokalne izbore. Poručila je da Laburisti moraju biti prepoznatljivi po svojem radu, ozbiljnosti, poštenju te savjesnosti kako bi među građanima zadobili povjerenje. Kao saborska zastupnica izrazila je svoju otvorenost za pitanja i prijedloge članova Stranke ali i svih drugih građana kojima uvijek stoji na raspolaganju.

Potpredsjednik Stranke, Zvonimir Međeral, najavio je skore aktivnosti u kojima će Laburisti ponovno izaći među građane uz poruku da se vrijedi angažirati jer demokracija je ključ, ali tek ako je ima više, a ne manje i ako se u njoj sudjeluje aktivno.

Siniša Miličić osvrnuo se na teško stanje u gospodarstvu Varaždinske županije, malim plaćama i velikoj nezaposlenosti istaknuvši da su rad i radnici obezvrijeđeni. Sve češće se radnici okrivljuju da su upravo oni krivci za loše stanje u državi jer imaju prevelika prava, prevelike plaće, da su lijeni i neproduktivni, a Zakon o radu rigidan. Istina je upravo suprotna, glavni krivci su vladajuće elite koje pogoduju krupnom kapitalu. Umjesto socijalno osjetljive politike glavnu riječ vodi ona neoliberalna. Da bi se stvari pokrenule na bolje u donošenju odluka moraju sudjelovati oni koji žive od svoga rada, a upravo je to vrijednost za koju se zalažu Hrvatski laburisti – Stranka rada. (Siniša Miličić)

| Broj posjeta: 1.182 |

Želite li komentirati? Objava: "Varaždinska podružnica izabrala novo vodstvo"

Imate li komentar?