VARAŽDIN Kolarić o Termoplinu i Strategiji razvoja grada (video)

Ogranak Varaždin u petak, 6. ožujka 2015. održao je tiskovnu konferenciju

Na tiskovnoj konferenciji na koju su se odazvali skoro svi varaždinski i lokalni mediji, govorio je Božidar Kolarić, gradski vijećnik, a tema konferencije bile su vruće aktualne gradske teme.

Prije svega upozorio je da još uvijek nije gotov popis imovine Grada a što je preduvjet za izradu Strategije razvoja Grada. Na Partnerskom odboru za strateškek projekte Grada Varaždina raspravlja se o Strategiji razvoja, prezetniralo se oko 20 projekata koji su vrijedno oko 700 milijuna kuna a Grad bi trebao osigurati oko 100 milijuna kuna, no za izradu Strategije razvoja još uvijek nema preduvjeta jer nema niti popisa imovine Grada.

Isto tako jedna od vrlo važnih tema je prodaja Termoplina, jedinog distributer plina na varaždinskom području. Kolarić smatra kako se u prodaju ne smije olako ići, nego bi se trebala provesti široka javna rasprava u kojoj bi sudjelovala struka, a smatra da bi i građani trebali na referendumu reći što misle o tome. Procjene s kojima se izlazi u javnost jesu da bi se prodajom prihodovalo 100 milijuna kuna, što je polovica gradskog proračuna.

Na kraju tiskovne konferencije, Kolarić je novinarima ukratko dao informacije sa 2. Sabora Stranke. (BČM)

| Broj posjeta: 593 |

Želite li komentirati? Objava: "VARAŽDIN Kolarić o Termoplinu i Strategiji razvoja grada (video)"

Imate li komentar?