Umjesto da se pridruže građanima u zaštiti hrvatskog teritorija, SDP i HNS protiv razuma i vlastitih sugrađana!

Rasprava na Županijskoj skupštini o najavljenoj ratifikaciji sporazuma Tuđman-Izetbegović iz 1999. godine, kojim se Hrvatska dobrovoljno odriče dijela vlastitog teritorija, pokazala je svu licemjernost, bezobzirnost i pomanjkanje osjećaja za zajedničko od strane predstavnika SDP-a i HNS-a.

Naime, iako su na skupu kojega je u Excelsioru 30. srpnja organizirao župan dubrovačko-neretvanski, predstavnici SDP-a i HNS-a podržali stav o tome kako je riječ o nedvojbeno hrvatskom teritoriju sa po prvi put u modernoj povijesti postignutim konsenzusom na jugu države upoznali predsjednike države, Vlade i Sabora, na jučerašnjoj skupštini dodirnuli su dno svojim ponašanjem.

Dvoje saborskih zastupnika SDP-a Tatjana Šimac Bonačić i Mladen Marelić, kako im je to lijepo i rekao nezavisni vijećnik Ivan Jelčić, zaboravili su na biračko tijelo koje ih je dovelo na te pozicije te su se umjesto kao izabrani predstavnici Županije ponašali kao branitelji neobranjivog stava Vlade o predaji teritorija i mora kod poluotoka Kleka BiH. Ne ponudivši niti jedan protuargument stavovima svojih kolega, ali i autora knjige od kojih je jedan akademik iz HNS-a, a drugi doktor znanosti iz SDP-a, SDP-ovci su tražili najprije da se uopće ne raspravlja o ovoj temi, a potom da se niti ne iznosi ikakav stav Skupštine. Najgore od svega je činjenica da je Marelić, uz potporu kolega vijećnika SDP-a Petra Jelčića i Tomislava Brnasa, pričao o svemu i svačemu, samo ne o temi rasprave. S koliko su samo lakoće SDP-ovci prelazili preko biti problema, predaje državnog teritorija BiH, naprosto je fascinantno.

Vrhunac je bio u tome da je Marelić kao argument potpisivanju sporazuma isticao nepogrešivost Tuđmana, a da je zastupnica Bonačić usporedila akademika Vekarića s akademicima Srpske akademije nauka i umetnosti, kazavši kako se trebamo sjetiti što se dogodilo kada su zadnji put akademici vodili politiku. Da je riječ o ekstremno desnim strankama nikoga ovakvi stavovi ne bi čudili, ali kada to govori navodno socijaldemokratska stranka, onda je to apsurd nad apsurdima. No, sigurni smo kako će birači na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine znati „nagraditi“ ovakve uvredljive i tragikomične istupe SDP-a i HNS-a.

Sramota koju je SDP na jučerašnjoj sjednici nanio i svojim članovima i simpatizerima ogromna je jer su građani Županije, kao uostalom i građani susjednog Neuma, gotovo konsenzusom iskazali protivljenje prekrajanju granica na način da Hrvatska BiH pokloni 10 kilometara četvornih kopna i isto toliko mora. To je pokazalo kako između zdravog razuma i odgovornosti prema vlastitim sugrađanima, SDP-ovi saborski zastupnici i vijećnici u Skupštini radije biraju bespogovorno dodvoravanje vrhu stranke.

Mi u Hrvatskim laburistima- Stranci rada smatramo kako su autori knjige o granici na Kleku iznijeli više nego dovoljno argumenata u prilog činjenici da su Veliki i Mali škoj te ponta Kleka hrvatski teritorij te pozivamo Vladu da ne upućuje sporazum u saborsku proceduru, a predsjednika Iva Josipovića pozivamo da se aktivnije uključi u rješavanje ove problematike jer će i na njemu biti odgovornost ako se Hrvatska, kao prva takva zemlja na svijetu, odluči da dobrovoljno preda svoj teritorij drugoj državi.

Dodatne informacije:
Ivan Nikolić, županijski povjerenik Hrvatskih laburista, Dubrovačko-neretvanska županija
mobitel: 091 5811 256
mail: dubrovacko-neretvanska@laburisti.com

| Broj posjeta: 629 |

Želite li komentirati? Objava: "Umjesto da se pridruže građanima u zaštiti hrvatskog teritorija, SDP i HNS protiv razuma i vlastitih sugrađana!"

Imate li komentar?