UMAG Laburisti: Umag je grad kojem nedostaje posebnosti

Predstavnici umaškog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada prezentirali su na današnjoj konferenciji za novinare svoj prošlogodišnji rad. Stranka je osnovala prije približno godinu i pol, zasad broji 32 mahom mlađih članova i prvi put ima svog predstavnika u Gradskom vijeću.

– U vijeću aktivno zastupamo građane te kroz prijedloge i rasprave dajemo inicijative za poboljšanje kvalitete života, turističke ponude, sigurnosti u prometu, rada komunalnih i javnih službi, za smanjivanje nameta koji opterećuju građane te za razvoj kulture i njegovanje tradicije Umaštine i Istre. Izradili smo programe kojima želimo pokrenuti i unaprijediti privredu. Osim toga, aktivno sudjelujemo u kulturi, nastojeći doprinijeti zaštiti i razvijanju kulturne baštine i tradicije našeg kraja te njenom valoriziranju u turizmu, kazao je predsjednik umaške podružnice stranke i gradski vijećnik Davor Rašin, uz kojega su bili tajnik Denis Finderle i članica Marijana Pujas.

Istaknuo je da su vijećničkim pitanjima i amandmanima uspjeli postići niz ciljeva. “Budući da je u nadležnom gradskom uredu na početku rješavano 29 predmeta mjesečno, a zaprimljeno ih je 3.060, sve bi to predugo trajalo. Zato smo sugerirali zapošljavanje novih djelatnika koji će biti plaćeni od prihoda od legalizacije, a od gradonačelnika smo dobili odgovor da će privremeno zaposliti četiri djelatnika te se očekuje rješavanje svih predmeta u roku od godinu i pol, rekao je Rašin.

Istaknuo je da gradonačelnik prihvatio i njihov prijedlog da se zakupcima gradskih poslovnih prostora koji su otvoreni i u zimskim mjesecima smanji zakupnina za 30-ak posto. Laburisti su tražili popust od 40 posto, ali su zadovoljni ovim pomakom.

Rašin je rekao i da je Umag krasno uređen grad kojemu, međutim, nedostaje posebnost, atraktivnost koja će privlačiti goste. Predložili su stoga kreiranje neobične igre morske vode i svjetlosti kraj dječjeg igrališta. “Gradonačelnik je najavio da će za to biti osigurana sredstva i nastojat će to tijekom ove godine realizirati, u skladu sa zakonskim normama i pravilima Lučke uprave u čijoj je nadležnosti to područje”, naglasio je. (K. FLEGAR)

Izvor: http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/laburisti-umag-je-grad-kojem-nedostaje-posebnosti-436757

| Broj posjeta: 648 |

Želite li komentirati? Objava: "UMAG Laburisti: Umag je grad kojem nedostaje posebnosti"

Imate li komentar?