U Zaprešiću dva vijećnika

Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Zaprešića, održanoj 17. srpnja 2014. godine, Gradsko vijeće donijelo je odluku o osnivanju dviju gradskih četvrti (op. Zaprešić Sjever i Zaprešić Centar) na području naselja Zaprešić dok za vanjska naselja nije bilo promjena te su zadržani dosadašnji oblik i naziv mjesnih odbora (op. Ivanec, Jablanovec, Kupljenovo, Hruševec Kupljenskih, Pojatno i Šibice). Budući da je mjesnoj samoupravu u Gradu Zaprešiću istekao mandat, bilo je potrebno raspisati izbore za vijeća mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti.

Da bi se izbori mogli raspisati bilo je potrebno donijeti odluku temelju koje bi se oni proveli, a pomoću koje bi bio utvrđen način, postupak i tijela za samu provedbu izbora za članove vijeća gradske četvrti i vijeća mjesnih odbora. Odlukom o izboru članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora na području Grada Zaprešića utvrđeni su postupci izbora. Prijedlog je usvojen jednoglasno.

Kako su prvi put formirane gradske četvrti u gradu Zaprešiću izbori sa Mjesnu samoupravu su bili od velikog značaja.

Hrvatski Laburisti izašli su na Izbore za Mjesnu samoupravu u nedjelju 5. listopada 2014. godine na zajedničkoj listi sa SDP-om i HSLS-om.

U Gradskoj četvrti Sjever kao vijećnik je izabran Tomislav Zimet, a u Gradskoj četvrti Centar je izabran Gordan Sarčević.

Puno uspjeha u daljnjem radu želimo!

Damir Hrdas

Izvor: http://zagrebacka.laburisti.com/vijesti/u-zapresicu-dva-vijecnika

| Broj posjeta: 656 |

2 komentara u "U Zaprešiću dva vijećnika"

  1. Čestitam!
    Dobro je to, pod pretpostavkom da se predizborno koaliranje zadrži na razini mjesne samouprave.

    Romano

  2. Današnji vječnici nemaju hrabrosti da iznose malverzacije vezano uz pjesak,šljunak geo-termalne vode i otpad gdije pred njihovim očima nestaju automobili na otpadu koji nikada nisu bili evidentirani za Črnomerec je recimo karakteristično da kada je pritvoren Bandić nitko se nije javio da ukaže na nedozvoljeno prekoračenje plaćanja prostorija u krugu okretišta tramvaja u krugu gradske četvrti Črnomerec pa što to trebaju pokrenuti iz Novog Zagreba ili slićno – Dubrava.

Imate li komentar?