U Zagrebu, Velikoj Gorici i Dugom Selu skromno za Dan žena

Velikogorički ogranak Hrvatskih laburista je obiliježavanje Međunarodnog dana žena započeo kako to i priliči stranci rada. U rano jutro dočekali su prve autobuse i ženama dijelili ruže povodom njihovog dana. Vedrina i topli osmijesi zagrijali su hladno, mamurno jutro. Neke žene su bile iznenađene, a neke su nam rekle da su takvo nešto, u to vrijeme, očekivale samo od laburista.

Također, tim su povodom i laburistice i laburisti Zagreba poklanjali ruže sugrađankama na nekoliko lokacija. Akcija je započela na Trgu bana Jelačića a proveli su je i aktivisti Podsljemena, Trešnjevke jug i Dubrave u svojim četvrtima.

Događaju na Trgu su se pridružili predsjednik Podružnice Zagrebačke županije g. Damir Hrdas i gđa. Danica Sabljak, bivša radnica zagrebačkog propalog tekstilnog diva „Kamensko“.

Sugrađanke bile su ugodno iznenađene porukama i ružom koje su dijelili zagrebački laburisti. Predsjednik zagrebačke podružnice pozvao je simpatizerke da se pridruže Hrvatskim laburistima.

I laburisti Dugog Sela simbolično su obilježili Dan žena, malim slatkim poklonima.

Dan žena predstavlja stalnu borbu žena za emancipacijom, poboljšanju uvjeta rada i ukidanju diskriminacije žena u društvu. Na tržištu rada žene su najugroženije, jer su prisiljene raditi za nižu plaću od muških kolega i pristajati na poniženja koja muškarci prilikom zapošljavanja ne doživljavaju. Hrvatski laburisti Stranka rada zahtjevaju od Vlade dosljedno pridržavanje ravnopravnosti žena na tržištu rada koja su im zakonom zagarantirana. (ĐG, RP Uredništvo)

| Broj posjeta: 775 |

Želite li komentirati? Objava: "U Zagrebu, Velikoj Gorici i Dugom Selu skromno za Dan žena"

Imate li komentar?