U Splitu održana tribina o budućnosti brodogradnje

Splitski ogranak Hrvatskih laburista 23. je ožujka organizirao tribinu na temu “Budućnost brodogradnje”. Među gostima tribine uz ostale bili su prof. Dragan Markovina, novinar Slobodne Dalmacije Denis Krnić, te predstavnik sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić. Tribina je motivirana podrškom laburista aktivnostima radnika brodogradnje i njihovom borbom za pravo na rad.

Splitski laburisti naglasili su kako radništvo sa svojim nadnicama ne može osigurati dostojanstven život i obrazovanje svojoj djeci. Spašavanje brodogradilišta trebalo bi biti prvi korak u spašavanju hrvatskog društva i države, početak promjena. Promjena koje govore o pravednijem, solidarnom društvu i odbacivanju neoliberalne tržišne logike, bogaćenja samo malobrojnih tajkuna i korumpiranih političara.

Prof. Dragan Markovina je izjavio i dobio podršku svih sudionika tribine, kako je vrijeme da Split izađe na ulice, od akademske zajednice preko nevladinih udruga, neovisne kulturne scene, a događanja oko škvera su zasigurno okidač, te da se kaže odlučno da u borbi za očuvanje Splita, Dalmacije i stupova integriteta naše regije. Naravno da je škver jedan od njih.

Laburisti će stati rame uz rame uz radnike Brodosplita. (SK)

| Broj posjeta: 1.094 |

Želite li komentirati? Objava: "U Splitu održana tribina o budućnosti brodogradnje"

Imate li komentar?