U PGŽ odgovorno i bez izabranog predsjednika

Crikvenica, 24. ožujka — Nakon višemjesečnog strpljivog i plodonosnog rada povjerenice Hrvatskih laburista za Primorsko-goransku županiju Dine Domijan, ove je subote u vijećnici grada Crikvenice održana izvanredna izborma skupština podružnice. Besprijekorno organiziranoj skupštini odazvalo se 42 delegatkinja i delegata iz osam ogranaka koji su birali novo vodstvo podružnice te članice i članove izvršnog odbora. Skupštini su prisustvovali saborska zastupnica Nansi Tireli, predsjednik stranke Dragutin Lesar te voditeljica središnjeg ureda stranke Maja Ilčić.

Da je skupština organizirana na zavidnoj razini uvjerili su se svi prisutni kada je Vedran Sabljak preuzeo predsjedanje skupštinom. Način i ton vođenja sjednice bio je u skladu sa svim načelima stranke; odgovornosti, pravednosti, rada, znanja, poštenja i istine.

Nakon što su se sve kandidatkinje i kandidati predstavili, delegati su u prvom krugu izabrali tajnicu te izvršni odbor podružnice. Tako je za tajnicu izabrana dobra vila primorsko-goranskih laburista Dina Domijan, dok su u izvršni odbor izabrani Dean Toić iz Bakra, Darko Manestar iz Crikvenice, Ivan Skender iz Čavla, Dražen Magdić iz Delnica, Dorijan Božičević iz Malog Lošinja, Marin Šustar iz Matulja, Emiljana Bernardis Blažek iz Novog Vinodolskog, te Marta Grahovac i Milena Kraljević iz Rijeke.

Kako u prvom krugu ni jedan kandidat za predsjednika, od trojice, nije dobio dovoljan broj glasova, pristupilo se glasanju u drugom krugu. No, u drugom krugu dvojica kandidata, Nenad Pleše iz Delnica i Andrija Čokalovac iz Rijeke dobili su jednak broj glasova, te će se predsjednika podružnice birati slijedeći puta, o čemu će odluku donijeti Predsjedništvo stranke. Ovo je ujedno i prvi puta da se na unutarnjim izborima u laburistima dogodila ovakva situacija, što nam je svima donijelo novo iskustvo. Unatoč neizboru predsjednika, sve je proteklo u dobroj atmosferi.

Kako su laburisti poznati po racionalnom odnosu prema radu, u sklopu sjednice Dragutin Lesar je održao uvodno predavanje, tj. radni sastanak s temom predstojećih lokalnih izbora, dajući bitne uvodne informacije kako se što bolje pripremiti za izbore. Podsjećamo, ti su radni sastanci uvod u iscrpnije edukativne radionice koje ćemo tokom godine provesti u svim podružnicama.

Ukoliko ste se zapitali može li podružnica bez izabranog predsjednika funkcionirati, odgovor je – može. Podružnicom do izbora predsjednika upravljaju izabrana tajnica te članovi izvršnog odbora, te nikakvog razloga za neaktivnost nema. Nadamo se kako su svi izabrani svijesni odgovornosti koja stoji pred njima, a posebice kandidati za predsjednika kojeg će se birati naknadno. U laburistima za poštene i radne ljude ima najviše mjesta, dok kauč demokraciju vođenu iz iluzija stvarnosti prepuštamo drugima.

— Uredništvo

| Broj posjeta: 1.861 |

Želite li komentirati? Objava: "U PGŽ odgovorno i bez izabranog predsjednika"

Imate li komentar?