U Osijeku završen prvi ciklus edukacijskih radionica

Završila je i posljednja u ciklusu edukacijskih radionica kao priprema za lokalne izbore u svibnju 2013. godine. Radionica je za područje Osječko-baranjske županije, Virovitice, Slatine i Vukovara 2. lipnja održana u Osijeku, a vodili su je sada već poznati stručni tandem, Ksenija Oletić i Drago Perić.

Kao budući nositelji vlasti upoznali smo način financiranja jedinica lokalne i regionalne samouprave, akte koje donose predstavnička tijela, njihove ovlasti i obaveze. Naučili smo da kao građani imamo mogućnost ali i dužnost kao političari sudjelovati na sjednicama općinskih i gradskih vijeća i županijskim skupštinama. Također smo upućeni na Državni ured za reviziju i Pučkog pravobranitelja u slučaju sumnje na netransparento trošenje novca u proračunu općine.

Radionica je bila dobra prilika za sve one koji se još nisu imali priliku iskazati, ali isto tako i podsjetnik da političkom djelovanju treba pristupiti ozbiljno i odgovorno jer takav način djelovanja povlači za sobom moralnu i političku odgovornost koja je jedna od stvari od koje laburisti ne bježe. Ovo je također bila odlična prilika za razmjenjivanje ideja i iskustava, ali i bolje međusobno upoznavanje, te stvaranje prirodnih timova koji imaju sinergičan efekt pri svom radu. Na kraju radionice upoznati smo sa načinom na koji funkcioniraju mediji i shvatili da je njima senzacija uvijek ispred sadržaja čemu smo i svjedoci čitajući bilo koje dnevne novine.

Šećer na kraju su bile simulirane presice na kojima smo iznosili goruće lokalne probleme pred okupljenim „novinarima“, a posebnu pažnju nam je privukao „kulturocid“ u Našicama gdje se našički dvorci obitelji Pejačević, koji čine kulturni identitet grada ali i Hrvatske, vraćaju nasljednicima a samim time prestaju biti javno dobro svim građanima Republike Hrvatske, na što su nas upozorili našički laburisti.

— Bernard Bestvina

| Broj posjeta: 952 |

Želite li komentirati? Objava: "U Osijeku završen prvi ciklus edukacijskih radionica"

Imate li komentar?