U Karlovcu sve češće premlaćivanje ljudi, opasne droge ima posvuda

Predlažemo hitan sastanak gradonačelnika i načelnika PU karlovačke kako bi se poduzele mjere da se zaštite građani i turisti od premlaćivanja na ulici, ali i objekti gdje se okupljaju huligani, narkomani, pijanci i lopovi. Također, i da se čim prije održi sastanak s DUUDI-jem, kako bi se objekt napuštene vojarne Luščić stavio u bolju svrhu nego što je huligansko divljanje svake večeri, radi čega građani tog kvarta učestalo moraju zvati policiju da intervenira. Oni ne žele novi Bronx, žele mir, poručila je s današnje pressice predsjednica županijskih Laburista i gradska vijećnica Snježana Kirinić.

Htjela je o toj temi progovoriti na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, ali, objasnila je, nije imala prilike radi načina na koji je vođen Aktualac i gradonačelnikova neprisustvovanja.

– Izuzetno mi je žao što ga nije bilo da odgovori što će, u suradnji s PU karlovačkom, poduzeti da se građani zaštite od premlaćivanja, a objekt od neovlaštenog ulaska. Čini se da je imao važnijeg posla na pikniku u Kanadi. Bit će da se ugledao na svog šefa, kazala je Kirinić.

Upozorila je da se u gradu sve češće događaju slučajevi premlaćivanja, kao i da je sve izraženiji problem s drogama, kojima su najizloženija djeca od 7. razreda nadalje, a posebno na šetalištu kraj Korane i bivše vojarne na Luščiću. I sama je pomagala pretučenima, pa tako svoje kolege s fakulteta, djevojke i dva mladića, vozila na Hitnu nakon što su je zvali da su ih pretukli huligani koji su im prije toga nudili i drogu.kirinic 1

– Bilo je to prije 2-3 tjedna, oni nisu znali koga prijaviti jer napadače ne poznaju, a što su rekli liječnicima da se dogodilo i jesu li oni prijavili slučaj, ne znam. Po onome što pričaju studenti, radi se o dvije skupine huligana, koje viđaju po gradu, ali ih ne znaju jer ta djeca koja ovdje studiraju nisu iz Karlovca, ispričala je Kirinić.

Naglasila je da se mora raditi na prevenciji kako se ne bi ponovio slučaj iz 1999. kada je mladi sportaš pretučen na Danima piva, ostao nakon toga stopostotni invalid, a nakon 14 godina sudovanja, dobio odštetu od Grada.

– Ne bi bilo dobro da se tako nešto ponovi jer propuste i neprevenciju plaćaju građani ovog grada, napomenula je.

Kazala je kako se napuštena vojarna, o kojoj Grad ne brine jer je u državnom vlasništvu, može prenamijeniti u puno toga, od hospicija do studentskog grada, no ako nema novca – bar u šetalište i perivoj.

– Da bi se to dogodilo, potrebno je pokrenuti se, reagirati i uključiti se aktivno u rad za dobrobit našeg grada i građana, umjesto dnevnog prepucavanja o vašima i našima i tko je za što zaslužan. Jer, u konačnici svi stanovnici ovoga grada pune proračun da bi gradska uprava taj novac usmjerila za potrebe građana, zaključila je Kirinić.

Snježana Kirinić

KAportal.hr

Županijska vijećnica iz redova Laburista Ana Milašinović pretučena u haustoru u Radićevoj – izudarao je nepoznati mladić

Objavio KAportal on 03/07/2015 22:12.

foto Facebook

Ana Milašinović, vijećnica Županijske skupštine Karlovačke županije pretučena je danas poslijepodne ispred svog stana u Radićevoj ulici. Vijećnica iz redova Hrvatskih laburista zadobila je ozljede glave, dok ju je, kako je navela policiji, njoj nepoznata osoba šakom izudarala u haustoru zgrade upravo kad se spremala unucima otići u pekaru po peciva.

Je li se radi o slučajnom huliganskom napadu, s obzirom da je Milašinović mladića zatekla kako mokri u haustoru, pa potom ju je ovaj napao, ili pak o napadu motiviranom nekim drugim povodom tek treba utvrditi policija, ali naravno prije toga i uhvatiti napadača.

Policija je potvrdila da je zaprimljena dojava o napadu nepoznate muške osobe u Radićevoj ulici na 65-godišnjakinju. Radi se, kazala nam je glasnogovornica Senka Staroveški, o lakšim tjelesnim ozljedama, dok se vrši kriminalističko istraživanje koje bi trebalo dovesti do napadača.

Napadač je pobjegao nakon što su buku u haustoru čuli susjedi te spriječili možda i veće posljedice napada. S obzirom da se radi o vijećnici iz redova srpske nacionalne manjine, predsjednica Hrvatskih laburista u Karlovcu Snježana Kirinić je za KAportal kazala da se nada da ovaj napad nema veze s nacionalnom pripadnošću njihove članice i da će policija pronaći napadača. Podsjetimo, samo prije dva dana je na tiskovnoj konferenciji ukazivala na sve češću eskalaciju nasilja svih oblika u Karlovcu i zatražila sastanak gradonačelnika i načelnika PU karlovačke na tu temu.

KAportal.hr

| Broj posjeta: 388 |

Želite li komentirati? Objava: "U Karlovcu sve češće premlaćivanje ljudi, opasne droge ima posvuda"

Imate li komentar?