U Jastrebarskom se zapošljava po načelu političke podobnosti

Kao što se na državnom nivou zapošljava po načelu političke podobnosti, isto je preslikano i na lokalnu razinu. Već nekoliko godina u Gradu Jastrebarskom namještaju se natječaji za prijem u radni odnos po načelu stranačke pripadnosti, a ne stručnosti. Osim što se zapošljava čak i bez natječaja (primjer nove pročelnice u Stambeno-komunalnom odjelu), po nekoliko puta se poništava natječaj kako bi upravo njihov čovjek došao na određeno radno mjesto. Osim toga, čak nekoliko rođaka i prijatelja sadašnjeg i bivšeg gradonačelnika (sada ministra), radi u Gradu bez provedenog natječaja. Na kojim radnim mjestima, to ne znaju niti ostali službenici u Gradskoj upravi, a kamoli građani Jastrebarskog.

Najnoviji slučaj:

U N.N.broj 88 od 26. 7. 2012. raspisan je ponovni natječaj za mjesto stručnog suradnika za EU. Ovaj put za isto to radno mjesto traži se VJEŽBENIK. Razlog, osoba koja već ilegalno radi u Gradskoj upravi ispunjava uvjete za vježbenika. Naravno, već više od godinu dana radi u Gradu, ali će dobiti potvrdu da do sada nije radio u struci. Međutim, tijekom prošle godine po svim jaskanskim portalima bivši gradonačelnik se hvalio kako projekte za EU radi upravo osoba koja se sada natječe za vježbenika.

Simptomatično je i to da u N.N. stoji da se ta osoba zapošljava na određeno vrijeme od 12 mjeseci, dok je isti natječaj objavljen na službenim stranicama Grada, ali sa naznakom da se zapošljava na NEODREĐENO vrijeme.

Osim toga, na stranicama Grada opis poslova vezanih uz radno mjesto vježbenika nije primjeren za osobu koja nema radnog iskustva. Kako takva osoba može zastupati Grad, biti voditelj projekta za EU i niz drugih nelogičnosti, a nema položen niti stručni ispit, a kamoli stručne certifikate koje traži EU. Vrlo nestručno, aljkavo, i samo u svrhu uhljebljenja SDP-ovih pulena, a sve na štetu građana Jastrebarskog.

— Željko Kovač

| Broj posjeta: 490 |

Želite li komentirati? Objava: "U Jastrebarskom se zapošljava po načelu političke podobnosti"

Imate li komentar?