TRIBINA O ZOR-u Ne dozvolite da vas prevare!

Zakon o radu, Zakon o mirovinskom osiguranju, Zakon o povremenim poslovima, rad preko agencija, rad na bonove, neravnopravnost muškaraca i žena, sve o tome možete poslušati, pitati te diskutirati na tribini posvećenoj Zakonu o radu, a simbolično zbog datuma održavanja, nazvanoj „Ne dozvolite da vas prevare“.

U utorak, 1. travnja 2014. godine, od 18 do 20 sati, Dom kulture Galženica, Stjepana Radića 5, Velika Gorica.

Gosti tribine: Nansi Tireli – saborska zastupnica Hrvatskih laburista – Stranke rada; Zlatko Tušak – saborski zastupnik Hrvatskih laburista – Stranke rada; Višnja Stanišić – Ženska fronta za radna i socijalna prava; Krešimir Sever – Nezavisni hrvatski sindikati, Sanja Sarnavka – B.a.b.e.

Velikogoričke laburistice i laburisti ponovno upozoravaju na ponižavajući Zakon o radu. Nakon velike akcije „Pobuna“ nastavljamo sa temom Zakona o radu jer smatramo da ta tema ima premalo medijskog prostora i da građanke i građani premalo znaju o tome što nam se sprema. Sve se to uredno prikriva i uvodi na „mala vrata“. Zato smo odlučili organizirati tribinu pod nazivom „Ne dozvolite da vas prevare“ na kojoj ćemo detaljnije proći kroz Zakon o radu. Dotaknuti ćemo se još jedne osjetljive teme, a to je ne/ravnopravnost žena i muškaraca, naši gosti će se na to nadovezati jer nam novi ZOR nosi još veću mogućnost dikskriminacije žena. Prisjetimo se da su samo prije par dana neke Hrvatske zastupnice u EU parlamentu glasale protiv jednakosti žena i muškaraca. A što će biti ako se još izglasa novi ZOR?

| Broj posjeta: 685 |

Želite li komentirati? Objava: "TRIBINA O ZOR-u Ne dozvolite da vas prevare!"

Imate li komentar?