Tiskovna konferencija i izložba "Mrtva priroda ili lik i djelo"

Sisački laburisti održali su 23. srpnja 2011. tiskovnu konferenciju ispred nedovršene sportske dvorane u Fistrovićevoj ulici u Sisku. Tema tiskovne konferencije bilo je trenutačno stanje u gradu Sisku, izgradnja i upravljanje gradskim objektima, kao i rasprodaja posljednjih prostora u vlasništvu grada.

Reagirajući na takvu rasprodaju „obiteljskog srebra“, svim gradskim vijećnicima predloženo je da kolektivno podnesu ostavku “jer šutnja na ovakvu rasprodaju je još sramotnija nego sama rasprodaja”.

Također, zatražena je i ostavka sisačkog gradonačelnika Dinka Pintarića, kojem je predloženo “da prije toga iskoristi svoje utjecaj s osnova pozicije gradonačelnika te naloži Koncertnom uredu da organizira jedan svečani koncert na kojem bi glavni gost bio Bregovićev Orkestar za svadbe i sprovode. Ova vlast nas je oženila za ogromne, uzaludno utrošene novce, a iza svega i onako slijedi samo sahrana grada Siska, ili bankrot”.

Tijekom tiskovne konferencije održana je I zanimljiva izložba naziva “Mrtva priroda ili lik I djelo” na kojoj su sisački laburisti na kreativan, ali I sarkastičan način prikazali trenutačno stanje zapuštenih ili započetih, a nedovršenih objekata u gradu Sisku. Na fotografijama su tako prikazana trenutna stanja mostova na Odri I nedovršenog projekta novog cestovnog mosta , željeznička “pasarela” I bazen u Capragu te dvorana I obrtnička škola u Fistrovićevoj te faze modernizacije rafinerije, odnosno vizije kako je moglo izgledati u slučaju dovršetka radova. Naglašene su svote koje su potrošene u navedenim projektima poput sportske dvorane, čija je početna cijena bila 157 milijuna kuna, a trenutna cijena ovog nedovršenog objekta je 261 milijun kuna.

>> Fotoalbum

| Broj posjeta: 982 |

Želite li komentirati? Objava: "Tiskovna konferencija i izložba "Mrtva priroda ili lik i djelo""

Imate li komentar?