SUNJA Srnec u Odboru za proračun i financije

Na Aktualnom satu na sjednici Općinskog vijeća Sunja 10. listopada 2013. godine laburist Miro Srnec postavio je pitanje kolika je ukupna vrijednost izgradnje ŠRC-a u Sunji, za koji je iz kreditnog zaduženja temeljem Odluke Vijeća od 600 tisuća kuna predviđeno 350 tisuća.

Usto, zanimalo ga je i tko će i kako vraćati kredit s kamatnom stopom od osam posto, s obzirom na redovne prihode Općine Sunja, te znači li to da u dužem narednom razdoblju neće biti ulaganja u elektro-mrežu, rasvjetu, da vodovod neće biti pušten u funkciju te da neće biti sredstava za funkcioniranje skele koja je od velike važnosti mnogim stanovnicima.

Srnec je dobio odgovor kako je ukupna vrijednost projekta planirana na 1,8 milijuna, ali zbog propusta i još nekih okolnosti vrijednost projekta je sada 2,5 milijuna kuna. Ne samo da je upitno ulaganje u infrastrukturu nego su i upitne plaće djelatnika općine Sunja, a sredstva od 350 tisuća kuna namijenjena su samo za prvu fazu izgradnje ŠRC –a.

Na traženo objašnjenje zbog čega u projekt ŠRC-a nije prije kada smo dobivali sredstva iz Županije i kada je nuđena financijska pomoć iz Švicarske, odgovoreno je kako to nije istina.

Zbog izostanka kvalitetne i konstruktivne komunikacije i suradnje s drugim institucijama, u ovom slučaju, gradonačelnicom Grada Siska, laburisti su se ponudili za posredovanje oko sastanka s gradonačelnicom na kojem bi se pokušali riješiti problemi skelskog prijelaza, tužbe Zaostrog i lokalnog vodovoda.

Na kraju Aktualnog sata objavljeno nam je da se od iduće godine povećava broj autobusnih linija na relaciji Sisak – Sunja.

Laburist Srnec izabran je za člana Odbora za proračun i financije.

| Broj posjeta: 682 |

Želite li komentirati? Objava: "SUNJA Srnec u Odboru za proračun i financije"

Imate li komentar?