Split: Poziv na Izvanrednu izbornu skupštinu ogranka

Na temelju članka 26. stavka 1. Statuta i članka 13. Pravilnika o ustroju, a sukladno Odluci Predsjedništva sa 21. sjednice održane 11. prosinca 2012., Povjerenik za Splitsko-dalmatinsku županiju saziva Izvanrednu izbornu skupštinu ogranka Split koja će se održati 5. siječnja 2013. godine sa početkom u 17 sati u prostoru Gradskog kotara Spinut na adresi Matoševa 29.

Predloženi dnevni red:

1. Usvajanje dnevnog reda

2. Usvajanje poslovnika o radu Skupštine

3. Izbor radnog predsjedništva

4. Izbor zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika

5. Izbor verifikacijske komisije

6. Izvještaj verifikacijske komisije na temelju popisa tajnice Stranke

7. Prijedlog za razrješenje članova Izvršnog odbora, tajnika i predsjednika

8. Izbor komisije o provođenju glasanja o razrješenju članova izvršnog odbora, tajnika i predsjednika.

9. Glasanje o prijedlogu razrješenja Izvršnog odbora, tajnika i predsjednika

10. Izvještaj komisije o provođenju glasanja o razrješenju Izvršnog odbora, tajnika i predsjednika.

11. Kandidiranje i predstavljanje kandidata za:

-predsjednika ogranka

-tajnika ogranka

-članova Izvršnog odbora ogranka

12. Izbor izborne komisije

13. Utvrđivanje liste kandidata

14. Izbor predsjednika, tajnika i članova Izvršnog odbora

15. Izvještaj Izborne komisije i usvajanje izvještaja

16. Završna riječ predsjednika ogranka.

Molimo Vas da se svakako odazovete pozivu!

Jurica Marković, povjerenik za Splitsko-dalmatinsku županiju

| Broj posjeta: 631 |

1 komentar u "Split: Poziv na Izvanrednu izbornu skupštinu ogranka"

 1. [font=Arial][b]JAVNA OSTAVKA[/b]

  Moram priznati da sam iznenađen dužinom trajanja moje vjere u različitost laburista od ostalih aktera na političkoj sceni. Skoro dvije godine sam mislio da je onih pet ciglica dobro uzidano u temelje stranke. Kako naivno. U zadnja dva mjeseca počele su pucati jedna za drugom, dok napokon nije pukla i zadnja, ona sa imenom „istina“.
  Jučerašnja bitka u Splitu i okolnom cyber-spaceu, koja je započela preksinoćnom benignom objavom informacije o prelasku nekih članova laburista u HDSSD na portalu index, ogolila je neke stvari do kraja.
  Krenimo od glave, jer riba smrdi od nje, jeli tako. Predsjednik treće stranke u zemlji već nakon nepunih pola sata od objave članka na index-u, na svojoj web stranici http://www.lesar.info objavljuje svoj komentar na navedeni članak, a zatim ga „master laburist“ prenosi na FB profil stranke, kako bi se „kontrolirala šteta“, kako navodi u svom komenatru na post jedan član. Nakon toga kreće, da citiramo samog Predsjednika, „neprincipijelno lobiranje“ članova splitskog ogranka. Naravno, takva partizanska akcija idealna je prilika za testiranje sposobnosti starih prevrtljivih kadrova iz ugašenog IO, pa oni dobivaju zadatak od povjerenika da zovu članove i „kontroliraju štetu“, a usput i da pripreme glasačku mašineriju i kvorum za nadolazeću Izvanrednu Skupštinu ogranka koja treba izabrati nove-stare članove probrane u samoj centrali. A tu su naravno osim zagrebačkih kanditata za splitskog gradonačelnika i svi bivši članovi IO koji su odradili šporki dio posla denuncirajući Strujića i osiguravajući lažni legitimitet za ukidanje IO i suspenziju Predsjednika ogranka. U prevelikoj želji za dokazivanjem svoje pravovijernosti, pored ostalih nazivaju i one članove koje predsjednik navodi u svojoj kolumni kao prebjege koji će biti dočekani uz pjesmu „Zenica blues“, ili ih master laburist ispisuje na webu tijekom dana.
  Vjerovatno ste već upoznati sa navodima o krimenu Borisa Strujića zbog čega je suspendiran, ali barem jedna stvar u tim navodima bode oči kao čista laž i to ona o potrebi potvrde izbora Predsjednika ogranka na Skupštini ogranka. Jer Boris Strujić je legitimno potvrđen za Predsjednika ogranka na posljednjoj Skupštini ogranka početkom ove godine. No laž je plasirana i ako se dovoljno puta ponovi…..
  Drugi problem sa Izvanrednom Skupštinom ogranka leži u činjenici da je jednostavno rečeno nelegalna. Organizira je Povjerenik koji to po aktima stranke nije, jer iako jest predložen na 20. sjednici Predsjedništva od samog čela stranke, ipak, njegov izbor nije potvrdilo Nacionalno vijeće na prvoj slijedećoj 8. sjednici NV, jer jednostavno nije ni bio na dnevnom redu. Pa dragi moji članovi NV, kad na slijedećoj sjednici u točkama dnevnog reda nađete imenovanje Povjerenika za SD županiju, zapitajte se koliko je taj Povjerenik odradio prljavog posla u međuvremenu pozivajući se na legitimitet kojeg ćete mu vi naknadno pružiti.
  Ako mi ne vjerujete, provjerite sami, barem Vi dragi kolege, članovi splitskog ogranka, pa nazovite g. Povjerenika (kontakt Vam je na stranici https://www.laburisti.com i pitajte ga što trebate prikupiti za vlastitu kandidaturu za člana IO, tajnika ili predsjednika. Iz uputstava koje nećete dobiti sve će Vam biti jasno. A ako Vas slučajno tom prilikom povjerenik počme nagovarati da budete na zadanoj partijskoj liniji i dođete na Skupštinu i izglasate već zadanih 9 imena, pitajte ga gdje ste vi tu? U najmanju ruku obećati će Vam 10 poziciju na izbornoj listi u svibnju. Nemojte meni vjerovati ni riječ, uvjerite se sami.
  Kako je meni očigledno da nadolazeća Skupština ogranka, kao temeljni alat demokracije unutar jedne političke stranke, sigurno neće i nemože biti časna i poštena, ovim putem podnosim javnu neopozivu ostavku na članstvo u stranci Hrvatski laburisti – stranka rada i molim sve nadležne da obave što trebaju glede moje ispisnice, jer ne želim BITI ISTI.
  Pavao Matana,
  član[/font]

Imate li komentar?