Siščani ne smiju biti taoci političarskih taština

Potaknuti trenutačnim zapletom na političkoj sceni Grada, u kojem grad i građani postaju taoci osobnih taština izabranih predstavnika na lokalnoj političkoj sceni, mi, sisački laburisti želimo upozoriti kako će aktualna preslagivanja unutar gradskog Vijeća te već pokazani, kao i najavljeni potezi, blokirati i opteretiti ionako tešku situaciju, donijeti nepotrebne financijske izdatke te neće riješiti ni jedan životni problem u Sisku.

Pozivamo sve na lokalnoj političkoj sceni, kako izvršnu vlast tako i izabrane vijećnike, a osobito predsjednika Gradskog vijeća na veću spremnost za konstruktivno djelovanje u interesu Grada jer je to smisao naših mandata. Tvrdoglavost i sujeta ne poboljšavaju atmosferu i ne donose pozitivne rezultate, a grad hrvatskih pobjeda, na žalost, sve više postaje grad podjela, na štetu svih naših sugrađanki i sugrađana.

Preuzimanje mjesta predsjednika Gradskog vijeća sa sobom nosi odgovornost, ali i obavezu poznavanja propisane procedure što sada nije slučaj. Tako je na prošloj sjednici došlo do teških propusta koji su doveli do nezakonitosti u radu Gradskog vijeća jer je Odluku o poništenju Odluke o ustroju upravnih odjela poništio Ured državne uprave, što dovodi u pitanje i ozbiljnost rada predstavničkog tijela. Na taj način nepotrebno se gubi dragocjeno vrijeme za konkretne pomake.

Mi, sisački laburisti nastavit ćemo se zalagati za rješavanje komunalnih problema i stvarnih poteškoća s kojima se naši sugrađani svakodnevno susreću. Pozivamo na spuštanje tenzija i pronalaženje najboljih rješenja kroz korektno, odgovorno i učinkovito komuniciranje, kako predstavnika političkih opcija u Gradskom vijeću, tako i predstavnika izvršne vlasti, a u interesu grada Siska i svih naših sugrađanki i sugrađana.

Dodatne informacije:

Ivica Rendulić
predsjednik ogranka Sisak
sisak@laburisti.com

| Broj posjeta: 708 |

Želite li komentirati? Objava: "Siščani ne smiju biti taoci političarskih taština"

Imate li komentar?