Sisak: Riješiti gubitke u vodovodu i neispravnu trafo-stanicu

Na aktualnom satu 3. sjednice Gradskog vijeća Grada Siska Ivica Rendulić pitao je gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček poštuje li zakonom propisanu proceduru kod otpuštanja viška zaposlenih u gradskoj upravi kako bi se izbjegle eventualne tužbe i moguće štete po gradski proračun. Gradonačelnica je odgovorila kako je sve bilo po zakonu i u dogovoru sa sindikatima, a na tragu podataka o sve većim izdacima na plaće u odnosu na sve slabije punjenje proračuna.

Drugo pitanje bilo je postoji li plan rješavanja ogromnih gubitaka u sustavu gradskog vodovoda s obzirom na to da su gubici u vodovodnoj mreži nekih četrdeset posto. Zamjenik gradonačelnice Vlado Andučić odgovorio je kako je problem vrlo kompleksan s obzirom na uništenu infrastrukturu tijekom rata i složenu financijsku situaciju zbog čega Grad Sisak ne može brzo riješiti taj problema, ali je ustvrdio kako je svakako potrebno što prije kvalitetno riješiti problem.

Ivan Mlinarić pitao je gradonačelnicu kada će se početi regulirati naplata odvoza otpada po količini, na što mu je gradonačelnica odgovorila kako će kontaktirati direktoricu Gospodarenja otpadom Sisak vezano uz taj problem te mu dostaviti odgovor. Zanimalo ga je i može li Grad, osim ako ne želi turističku atrakciju poput nakrivljenog tornja u Pisi, utjecati na HEP da dovede u ispravno stanje trafo-stanicu u središtu grada, kod popularnog „Majmunjaku“, jer već godinama naočigled tone na jednu stranu. Gradonačelnica je uzvratila kako će već istoga dana uputiti dopis HEP-u s tim upitom.

Ova sjednica izazvala je veliko zanimanje medija i građana jer je došlo do obrata u odnosima u Gradskom vijeću. Na prijedlog predsjednika Gradskog vijeća Zdenka Korena (HSP) izglasana je odluka o poništenju Odluke o ustrojstvu upravnih tijela, čime je na početak vraćen preustroj gradske uprave, a time i proces otpuštanja zaposlenih u istoj. Odluka koja je ovoj sjednici poništena, donesena je krajem lipnja i njome je smanjen broj upravnih odjela sa sedam na pet. Iako je na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća HSP glasao za tu odluku, na ovoj je promijenio mišljenje te zajedno s vijećnicima HDZ-a, HSP-a Ante Starčević, HSS-a i HSLS-a skupio potrebnu većinu, odnosno 13 ruku kako bi poništio ovu odluku.

Time je stvorena svojevrsna kriza vlasti u Sisku jer HSP je prije samo nekoliko mjeseci potpisao Sporazum o suradnji kao potporu izvršnoj vlasti. Klub vijećnika SDP-a uzvratio je predlaganjem smjene Zdenka Korena s dužnosti predsjednika Gradskog vijeća.

| Broj posjeta: 690 |

Želite li komentirati? Objava: "Sisak: Riješiti gubitke u vodovodu i neispravnu trafo-stanicu"

Imate li komentar?