Raspolaganje gradskom imovinom

U vrijeme za koje nam koalicija na vlasti tvrdi da je svaka kuna dragocjena, svjesno uništavanje Gradske imovine zavređuje osudu. Zgrada petog mjesnog odbora na najbolji način tome svjedoči. Prvog srpnja 2011. godine koaliciji HNS – HSU na čelu s predsjednikom iz redova HNS-a , zapisnički je predan objekt i imovina u objektu bez ijedne primjedbe. Mi Hrvatski laburisti-Stranka rada bili smo svjesni činjenice da su predizborna obećanja onih koji su kasnije i pobijedili na izborima potpuno nerealna i neostvariva. Znali smo da novaca nema, ali i to da se građanima ne smije lagati. Ono što nismo znali je da će obnovljenu zgradu MO prepustiti zubu vremena i propadanju.


Cjelovita galerija: https://plus.google.com/u/0/photos/101230943760558840915/albums/5769849314005710593?tab=mq

Zgrada MO je prije samo tri godine obnovljena u cijelosti. Promijenjeno je kompletno krovište, stolarija, uređena fasada i unutrašnjost. Sada iz novih žljebova raste visoki korov, plastične ograde sa jedne strane objekta više nema, ukratko evidentna je potpuna nebriga. Nažalost drugačije i nije moglo biti, obzirom da se u godini dana vijeće M.O. sastalo pet puta, što udovoljava zakonom propisanim rokovima, ali pravo je pitanje sadržaj tih sastanaka. Prvi sastanak je bio konstituirajući, u iduća dva su članovi HNS-a i HSU-a kritizirali predsjednika da ništa ne radi što je apsolutno točno. Na četvrtom sastanku su ga smijenili, a na petom izabrali novog predsjednika tj. predsjednicu.

To i jesu stvarni razlozi zbog kojih se potpuno zanemarila činjenica, na koju želimo javno ukazati. Ukoliko je mijenjan predsjednik M.O. iz razloga što nije ništa radio, kako to da su i on i domar uredno primali mjesečne naknade za nerad? Bilo bi korektno da se taj novac vrati u proračun grada. Izlazak vatrogasne dizalice i usluga dvoje vatrogasaca za jedan sat koliko je potrebno da se očiste žljebovi otprilike vrijedi oko tisuću kuna. Šteta koja će nastati prelijevanjem vode iz zatrpanih žljebova po fasadi kao i truljenje žljebova bit će višestruko veća. Osim toga sve to skupa kvari i vizuru čitavog objekta i okoliša.

Na kraju želimo naglasiti da ovdje doista nije riječ o politikantstvu nego nam je isključiva namjera ukazati na način kako se postupa prema povjerenoj gradskoj imovini, ali i na obećanja od prije samo malo više godinu dana.

Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada, Varaždin

Dodatne informacije:

Jadranka Lukavečki, predsjednica ogranka: 098 9282 744
Božidar Kolarić, potpredsjednik Stranke: 095 3690 771

| Broj posjeta: 1.154 |

Želite li komentirati? Objava: "Raspolaganje gradskom imovinom"

Imate li komentar?