Radešić: U Općini Ližnjan vlada diletantizam

Već je više od godinu dana proteklo od kada je vlast u Općini Ližnjan preuzelo novo vodstvo s načelnicom Majom Cvek i njenim pomoćnikom Paolom Demarinom, no u tih 500 dana mještani općine jedino što vide je najobičniji dilentatizam i nesposobnost u obnašanju tako važnih funkcija, rekao je na početku jučerašnjeg susreta s novinarima predsjednik ližnjanskog ogranka stranke Laburista Mario Radešić.

Uz njega govorio je i ližnjanski vijećnik te stranke Marčelo Miletić. Radešić je nastavio kako je doista nepristojno i neozbiljno od načelnice Maje Cvek kandidirati se za ovakvo vođenje Općine koja svakim danom sve više stagnira.

– Ne događaju se nikakvi projekti niti se poduzimaju aktivnosti koje bi pospješile kvalitetu života mještana općine Ližnjan. Zbog takve eminentne nestručnosti i nedostatka vizije, kamo i u kojem smjeru općina Ližnjan treba ići troše se ogromna sredstva za intelektualne usluge i pravne savjete što dodatno potvrđuje nekompetentnost načelnice i njenih najbližih suradnika, bio je oštar Radešić i nastavio.

– Da stvar bude gora, evidentna je i jako loša komunikacija među zaposlenicima općinske uprave zbog čega na kraju ispaštaju mještani, pa tako načelnica u pomanjkanju rezultata poput glasnogovornika izvještava što radi Turistička zajednica. Jedno od većih razočarenja je donačelnik Paolo Demarin koji je istu funkciju obnašao i u mandatu bivše vlasti i čiji je (ne)rad Općinu koštao oko milijun kuna. Pa tako donačelnik i načelnica Općinu mjesečno koštaju oko 50 tisuća kuna. I ne smeta ih što Općina Ližnjan ni dan danas nema niti jedan projekt, a kamo li onih sufinanciranih iz Europskih fondova. Ne razvijaju se poduzetničke zone, kao niti turizam i marine. Neovisno o obećanjima, i dalje se naplaćuje građanima visok komunalni doprinos, istaknuo je Radešić.

Na zadnjoj sjednici općinskog vijeća dogodila se “predstava u režiji” predsjednika Vijeća Klaudija Krivičića koji je tobože podnio ostavku jer mu nitko nije pripremio dnevni red i radne materijale, rekao je Miletić.

– Očito Krivičić ne zna da je sazivanje sjednice i dnevni red dužnost predsjednika Vijeća. Sjednice Vijeća više nalikuju na ćakule ispod ladonje, nema replika, rasprava, svatko svakom upada u riječ i sve to utječe na kvalitetu rada. Upravo takva nesposobnost predsjednika vijeća degradira rad cijelog tijela. U interesu svih naših sumještana pokušali smo ukazivati i razgovarati, nudili pomoć u iznalaženju rješenja za boljitak i razvoj općine, ali bezuspješno jer je, nažalost, cijela uprava razjedinjena i neorganizirana. Mnogi pamte kako se današnje vodstvo pred izbore vozikalo i megafonom po svim okolnim naseljima, obećavali su brda i doline. Što su od svega toga ostvarili? Ništa. Samo obećanja, kazao je Miletić.

Ližnjanski su Laburisti na koncu upozorili da je krajnje vrijeme da vladajući shvate svoje pogreške te da zatraže suradnju i pomoć oporbe, a ne od skupih odvjetničkih ureda. Laburisti smatraju da je vrijeme da se zajedničkim snagama okrene smjer, jer rješenja ima napretek, upravo u razvoju gospodarstva, turizma i ostalih resursa kojih ova općina ima. (C. B. GALIĆ)

Izvor: http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/radesic-u-opcini-liznjan-vlada-diletantizam-459642

| Broj posjeta: 551 |

Želite li komentirati? Objava: "Radešić: U Općini Ližnjan vlada diletantizam"

Imate li komentar?