Protiv političke trgovine na štetu stanovnika Vukovarsko – srijemske županije

Nakon lokalnih izbora u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odlukom župana i Županijske skupštine, jedinstveni upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb podijeljen je na dva upravna odjela, posebno zdravstvo, a posebno socijalna skrb.

Radi se očito o političkoj trgovini između pobjednika županijskih izbora, HDZ-a i HSS-a s područja Vukovarsko-srijemske županije, a cijenu plaćaju stanovnici Vukovarsko-srijemske županije, porezni obveznici.

Važno je napomenuti da je Vukovarsko-srijemska županija jedna od najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj, u 2013. godini na 20 predzadnjem mjestu u Hrvatskoj, ali je zato i jedina u Hrvatskoj koja je podijelila ove odjele u cilju političke trgovine.

Tako danas stanovnici županije plaćaju 2 pročelnika, 2 upravna odjela sa svim zaposlenicima koji opslužuju pročelnike i njihove potrebe.

Kada pogledamo proračun Vukovarsko-srijemske županije onda je trošak jednog upravnog odjela na zaposlenike oko 600.000,00 kn godišnje, što je u četverogodišnjem mandatu oko 2,5 milijuna kuna.

Mi, Hrvatski laburisti – Stranka rada podružnica Vukovarsko – srijemske županije otvoreno se protivimo političkoj trgovine na štetu stanovnika Vukovarsko – srijemske županije i pozivamo odgovorne u županiji, župana, dožupane, predsjednika županijske skupštine i dr. mjerodavne, da preispitaju ovu sramotu odluku, te da se odgovorno ponašaju sa novcima poreznih obveznika.

S obzirom na činjenicu da je izvorni proračun županije svake godine sve manji i skromniji, trošenje proračunskih sredstava na plaće zaposlenika, smanjuje financiranje kvalitetnih projekata na području županije.

Predsjednik Podružnice VSŽ
Ivica Šarić

Ivica Šarić

| Broj posjeta: 406 |

Želite li komentirati? Objava: "Protiv političke trgovine na štetu stanovnika Vukovarsko – srijemske županije"

Imate li komentar?