Priopćenje iz podružnice Splitsko-dalmatinske županije

Svjedoci smo agonije koju prolaze građani Splita, ali i ostalih dijelova SD županije u posljednjih tjedan dana, zbog specifične vremenske situacije. Pozivamo sve mjerodavne institucije da analiziraju rad gradskih i županijskih službi, da se utvrde propusti i napravi analiza situacije da se ne bi ponovile iste greške i propusti, koji su uzrokovali, prije svega, ozljede nekoliko stotina ljudi. Mnogi dijelovi županije praktički su odsječeni od ostatka svijeta, teško se dopremaju hrana i lijekovi. Ukoliko se utvrdi krivnja, pozivamo na odgovornost institucija i osoba koje nisu adekvatno ispunile svoju zadaću i pripremili Split i regiju za nevrijeme koje se najavljivalo nekoliko dana ranije.

Molimo nadležne da izvijeste građane o poduzetim mjerama za najavljeni nastavak snježnih padalina ovaj vikend. Također molimo nadležne da pripreme strategiju za ovakve situacije, za što se mogu ugledati na primjer grada Zadra.

Zahvaljujemo svima koji su nesebično pomogli stanovništvu županije i grada Splita, vojsci, HGSS-u, policiji i ostalim službama.

Što se tiče čelništva grada Splita, gradonačelnika i predsjednice Gradskog vijeća, njih pozivamo da u ovim trenucima koriste primjerenu retoriku, naročito prema građanima grada Splita, koju su ih izabrali na funkcije koje obnašaju.

Jadran Periša, Hrvatski laburisti-Stranka rada
Izvršni odbor podružnice SD županije

| Broj posjeta: 574 |

Želite li komentirati? Objava: "Priopćenje iz podružnice Splitsko-dalmatinske županije"

Imate li komentar?