Premijerko, otvorite nam prugu! – Građani otvorite oči!

Danas su u Končanici Hrvatski laburisti ogranka Daruvar i ogranka Đulovac pozvali premijerku Kosor na još jedno otvorenje kad je već u susjedstvu vršila nove otvaračke akcije.

PREMIJERKO, OTVORITE NAM PRUGU UMJESTO VOĆNJAKA!!!

Tako su vikali danas daruvarski i đulovački laburusti.

Da, nevjerojatno zvuči da grad koji ostvaruje najviše prihoda od turizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, grad koji svoj razvoj želi temeljiti na turizmu, koji i ima takve potencijale, nema željezničku vezu s ostatkom zemlje. Ona je ukinuta!

Ona je ukinuta prošle godine, dakle, za mandata ove vlade koja, eto, ovih dana s takvom gadljivom lakoćom otvara sve i svašta i ruga se svakom onom zdravom razumu koji zna da je riječ o predizbornoj predstavi jedne propale politike!

Daruvar je grad koji u 21. stoljeću, poput kakvog divljezapadnog slavonskog gradića čeka svoju prugu i svoje prve stanovnike!

Još žalosnije zvuči činjenica da je ministar turizma ove zemlje upravo iz iste županije u kojoj drugi grad po veličini nema svoju željezničku stanicu, svoju prugu koja je, tobože, ukinuta zbog rekonstrukcije, nerentabilnosti ili čega god, svejedno je, jer svi koji pokušavaju objasniti taj idiotski potez – lažu!

Ministar Bajs nema pravo govoriti ni o kakvom uspjehu svoga resora dok Daruvar, grad iz županije koja ga je lansirala u visoke političke vode, trpi nepodnošljivu prometnu izoliranost pa ono malo mladosti i znanja bježi iz grada kako stigne i umije.

A kako zvuči tek činjenica da građani ovoga grada ne mogu prugom ni do premijerkinog rodnog Lipika ili barem Pakraca, grada iz kojeg je gđa Kosor kao mlada sigurno tom prugom putovala i u Daruvar, pa na sajam barem. Daruvarčani danas ne mogu željeznicom ni u Lipik, ni u Pakrac, ni u Viroviticu… Prugom koji je ovaj kraj povezivao s ostatkom zemlje još od 1884. godine! Ova vlada uspjela je uništiti ili je barem dopustila da se uništi i zatvori jedna od najstarijih pruga na ovim prostorima. Čestitamo!

Zato smo danas pozvali gđu Kosor da, kad već otvara voćnjake i svečano pušta u pogon prvo kidanje peteljki, otvori daruvarsku prugu koja je nešto važnija od prve ubrane jabuke i vrati ovom gradu bilo kakvu nadu u izlazak iz prometne izolacije.

Podsjećamo kako je g. Kalmeta ovaj narod slagao 28. 5. 2010. kada je u Banskim dvorima rekao kako će pruga hitno biti puštena u promet! Nadam se da takvu hitnost gospodin Kalmeta nikada neće morati doživjeti.

Gospođa Kosor na naš transparent ni osvrnula se nije.

Prugu otvoriti neće.

To smo i znali.

Ali ćemo je mi opet pozvati da nešto otvori.

Za početak, neka otvori frižider jednog radnika ili radnice daruvarskog Dalita, ili Iride, ili Vesne…

Dotad, mi ćemo pozvati građane, neka na ovim izborima napokon otvore oči.

– Vladan Ivković

| Broj posjeta: 1.316 |

Želite li komentirati? Objava: "Premijerko, otvorite nam prugu! – Građani otvorite oči!"

Imate li komentar?