Pošten rad za pošten život

Dana 24. kolovoza 2011. Hrvatski laburisti – Ogranak Pula, održali su igrokaz na temu “Pošten rad za pošten život“. Igrokaz je održan na Gradskoj tržnici Pula u periodu od 9 do 12 sati.

Kao gosti na igrokazu bili su radnici brodogradilišta Uljanik d.d. i radnici Tehnomonta d.d. koji su predstavili svojih, a ujedno i hrvatski proizvod solarne kolektore za grijanje.

Cilj igrokaza je ukazati na značaj proizvodnog rada koji jedino stvara novu vrijednost, a isto tako ukazati na težak položaj radnika koji rade za plaću od 3.500,00 do 4.000,00 kuna kada je vrijednost potrošačke košarice u Puli vrijednost oko 7.000,00 kuna.

Istaknuto je da postojeća vlast, kako jedna tako i druga za dvadeset godina vladavine nisu omogućili povoljnu kupnju proizvodnih strojeva već su putem javnih nabava i radova opljačkali zemlju.

Svi proizvodni pogoni u Industrijskoj zoni Pule pretvoreni su u shoping centre u kojima radnici rade i do dvanaest sati dnevno za plaću od oko 2.500,00 kuna neto mjesečno, što jasno ukazuje da je za takvu plaću predviđen rad od 8 sati dnevno, a ostalih 4 sata dnevno ili ukupno 84 mjesečno rade na crno.

Ponavljanje ovakvog rada duži niz godina za tu plaću znači da će i neka buduća mirovina biti mizerna, minimalna i ako je uopće bude bilo.

Također je istaknuto da se Hrvatski laburisti oštro protive radu na crno, kako i ne isplati plaća radnicima.

U nastavku je istaknuto da Hrvatski laburisti idu samostalno na izbore u 8. izbornu jedinicu sa svojom listom.

Skup je bio bio veoma posjećen, stranci je pristupilo sedam novih članova, ostali koji nisu potpisali pristupnice veoma su se pozitivno izrazili o radu Hrvatskih laburista i za sada su samo simpatizeri stranke. (ŽM)

| Broj posjeta: 1.022 |

Želite li komentirati? Objava: "Pošten rad za pošten život"

Imate li komentar?