POPOVAČA Bez fige u džepu

HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA ogranak Popovača putem medija javno žele poručiti svim svojim članovima i simpatizerima da ostaju kod svojih obećanja danih prije izbora kako će slijediti svoj put. Lokalni izbori su sada nakon konstituiranja definitivno iza nas. Kao predsjednik laburista Ogranka Popovača želim zahvaliti u ime Izvršnog odbora i svih naših članova svim građanima koji su nam ukazali povjerenje i glasali za nas.

Bez “fige u džepu“ prošli smo i na konstituirajućoj sjednici. Naš je stav od početka bio da vladajućima nećemo dati podršku u njihovom prijedlogu za predsjednika vijeća i tako smo postupili.

Također smo jasno i glasno iznijeli svoj stav da ćemo podržati svaki prijedlog vladajućih koji je za dobrobit cijele naše Popovače, prijedlozi koji su za dobrobit manje skupine ili pojedinca neće imati našu potporu. Podržavamo projekt izgradnje nove osnovne škole i sportske dvorane, doma za starije i nemoćne, forenzike, ma kada god on krenuo, daljnje izgradnje infrastrukture u svim mjestima i ostalih sličnih projekata.

Također podržat ćemo i uređenje dječjeg igrališta po ISO standardima, održavanje male škole u područnim školama, razvoj turizma u Lonjskom polju, transparentne javne natječaje i niz sitnih promjena koje bi običnom stanovniku omogućile svakodnevni život lakšim, iako teško da će ti prijedlozi biti i predloženi pošto nisu prijedlozi vladajućih.

HRVATSKI LABURISTI nisu sklopili nikakve koalicije, niti programske sporazume, niti dali ikakva usmena obećanja ni vladajućima ni oporbi. Tko čini vladajuće moglo se vidjeti i na samoj konstituirajućoj sjednici po glasovima vijećnika za predsjednika vijeća. 10 glasova vijećnika iz redova HSP-a, HSLS-a i SDP-a dali su potporu gospođi Mariji Starčević za predsjednicu vijeća. Dakle, vladajuća većina je odlučila. Je li potpisan koalicijski sporazum ili programska suradnja ili je ostalo na usmenom sporazumu, to ne mogu tvrditi, no očito je i jasno ako je gradonačelnik predložio dr. Mariju Starčević ispred HSLS-a za predsjednicu vijeća da postoji nekakav viši oblik suradnje.

Pitam vas sada sjećate li se onih predizbornih glasnih obećanja o nužnim i potrebnim promjenama? Sjećate li se nedavnih objava kako se vodi fer i korektna kampanja bez figa u džepu? Svih onih glasnih i javnih navoda protiv ondašnje vlasti i načelnika? Citirat ću zadnje priopćenje za javnost koje je uputila dr. Marija Starčević:

„Dana 29.05.2013. prilikom javnog sučeljavanja na radio Moslavini kandidata za gradonačelnika Popovače za drugi krug lokalnih izbora gsp. Josip Mišković je izrekao niz laži i klevetu za koju tražim javnu ispriku ili ću svoju zadovoljštinu potražiti na sudu.

Izjavio je: “Osoba koja sada pokušava biti predsjednica vijeća u svom mandatu kada je to mogla (2005-2009) u to vrijeme bila zamjenica načelnika učinila sve da se škole u Donjoj i Gornjoj Gračenici ukinu kao područne škole.”

Naprotiv, pomagala sam kao poglavar za soc skrb u organizaciji male škole u Donjoj Gračenici koja je nakon toga bila organizirana a nakon mog odlaska su je ukinuli.

Ovom izjavom gsp Mišković želi diskreditirati mene kao osobu, uvesti nepovjerenje među članove HSLS-a i cijele koalicije. U emisiji ismijava odluku izvršnog odbora te sporazum četiriju stranaka koje su ovom koalicijom izrazile želju za transparentnim radom. Ova koalicija ima školovane mlade ljude i želi poslati jasnu poruku građanima na koje ljude mogu računati ukoliko 2. 6. daju potporu dr. Romanu Rosavcu. Pozivam građane da izađu na izbore jer će tako osigurati bolji život sebi i svojoj djeci”- stoji u priopćenju.

Reći ćete: „To je politika“. Možda za neke, za laburiste nije. Laburisti vode jasnu i transparentnu politiku i čvrsto stoje iza svojih obećanja koja su dali građanima

Hrvatski laburisti- Stranka rada

Predsjednik ogranka Popovača
Mario Loth

| Broj posjeta: 600 |

Želite li komentirati? Objava: "POPOVAČA Bez fige u džepu"

Imate li komentar?