Plomin C indikator mračne strane i nemorala političara i politike

Izjava premijera Milanovića na 1. programu HR-a: „ne možemo flip-flop, sve smo dogovorili prije izbora“ i izjava Damira Kajina da on nije osobno pisao Plan 21 dovoljno govore o dvostrukoj igri IDS-a.

I Jakovčić i Kajin vrlo su dobro znali što piše u Planu 21, a pogotovo ono što se odnosi na Istru. Ubiranje političkih bodova protivljenjem ugljenu pokazuje kako su ulaskom u Koaliciju imali očitu namjeru iskoristiti Plan 21 za svoju korist pred lokalne izbore. Jedno su prihvatili u Kukuriku koaliciji, a drugo zagovaraju u Istri. Pa kako da im onda vjerujemo? IDS u Zagrebu ili IDS u Istri čine isti ljudi sa svojim uvjerenjima.

Ne zanemarujemo zasluge IDS-a, pa i Jakovčića i Kajina za Istru. I HDZ je imao zasluga za državu, ali ga to ne opravdava od sustavne pljačke, od političkih zločina koji nastaju kada se privatni interesi maskiraju javnim dobrom.

Dvostruka igra u politici nikome nije novost i kao što su graďani Hrvatske na prošlim izborima kaznili HDZ, vrijeme je da se i IDS suoči sa nepovjerenjem birača zbog svoga dvoličja.

Hrvatski laburisti smatraju da se na primjeru Plomina C vidi mračna strana i nemoral političara i politike. Jakovčić je u nekoliko navrata izjavio da će odstupiti sa mjesta župana ako TE bude na ugljen. Izjavljivao je to, sada nam je to jasno, kada je već znao da će ugljen biti energent u novom bloku TE-e.

Svjedoci smo moralnih Kajinovih istupa i njegove osobne borbe protiv nemoralnog Jakovčića. Ispada da je BLOK C došao dobro kao platforma IDS-ove predizborne kampanje. Graďani će tako glasati ili za moralnog ili za nemoralnog člana IDS-a.

Ali IDS nije jedini koji u Istri zagovara Referendum. Zagovaraju ga sve istarske političke opcije, a neke već puno duže nego li IDS. I to treba javno reći. Zahtjev za raspisivanje Referenduma predan je predsjedniku Županijske skupštine prije više od godinu dana,ali nikad nije uvršten na dnevni red. Očito je bilo previše dugo vremena do lokalnih izbora i graďani to ne bi parcipirali kao IDS-ovu pobjedu pa je Referendum aktualiziran sada i to od Savjeta IDS-a i tako postao borba za pravo i pravicu.

Hrvatski laburisti u Istri, ali i u Zagrebu imaju isti stav o BLOKU C. Energetske potrebe Hrvatske jesu jedan od strateških prioriteta. Vlada ima pravo i obvezu predložiti energetske investicijske programe ali optimalnog rješenja, u skladu sa zakononima RH-e i s pravom graďana na suodlučivanje.

Jer na kraju cijenu plaćamo svi, a veliki broj graďana Labinštine i svojim zdravljem.

Nansi Tireli, saborska zastupnica i povjerenica za Istru i predsjednica ogranka Labin
095/3890-753

| Broj posjeta: 820 |

Želite li komentirati? Objava: "Plomin C indikator mračne strane i nemorala političara i politike"

Imate li komentar?