PGŽ Za koga je rađena revizija CZGO Marišćina? (video)

U svom završnom obraćanju prije glasovanja članova Županijske skupštine o prihvaćanju zaključka veznog uz Marišćinu, župan je poručio da bi on projekt zaustavio kad bi mogao, ali ne može, a kako projekt sada više ne možemo zaustaviti, pozvao je članove Županijske skupštine na odgovornost da se projekt dovrši.

Ako je situacija takva da tu ništa ne možemo učiniti, onda nam apsolutno nije jasno zašto su bačeni novci na čak tri neovisne revizije i zašto su uopće članovi Županijske skupštine dobili Razmatranje mišljenja Povjerenstva ako se po tom mišljenju ne možemo očitovati drukčije nego da ga prihvatimo.

Smatramo da je poražavajuća činjenica da je ovo najveći, štoviše jedini ozbiljni infrastrukturni projekt Hrvatske financiran iz pretpristupnih fondova EU, a očigledno je suočen s nizom konkretnih i ozbiljnih nedostataka u procesu realizacije.

Iako generalno mislimo da su revizije bile korisne i da su ukazale na čitav niz problema s kojima će se projekt CZGO Marišćina morati suočiti, postavljamo pitanje za koga je revizija rađena kada je jedini mogući zaključak nakon provedene revizije taj da zadužujemo Ekoplus da poduzme sve potrebne aktivnosti kako bi uzeo u obzir primjedbe revizora, a isti taj Ekoplus prethodno je već odbacio većinu primjedbi revizora u priloženom očitovanju na revizijske nalaze. Imamo dojam da se igramo mačke i miša, samo će posljedice te igre na kraju platiti građani.

Što se tiče pozivanja na odgovornost, Klub članova Skupštine Hrvatskih laburista-Stranke rada ne može prihvatiti odgovornost za moguće, a prema nalazima revizije čak i očekivane, negativne posljedice u daljnjoj realizaciji projekta CZGO Marišćina, stoga što smatramo da smo u argumentiranoj raspravi ukazali na čitav niz problema koji proizlaze iz odluke u nastavku projekta te stoga mislimo da cjelokupnu odgovornost za neuspjeh projekta trebaju preuzeti oni koji su danas digli ruke da se projekt nastavi u sadašnjem obliku uz manje prilagodbe.

Jelena Krpan

Izvor: http://pgz.laburisti.com/za-koga-je-radena-revizija-czgo-mariscina/

| Broj posjeta: 738 |

Želite li komentirati? Objava: "PGŽ Za koga je rađena revizija CZGO Marišćina? (video)"

Imate li komentar?