Petrinja: Laburisti kritiziraju proračun

PETRINJA – Kritike na trošenje gradskog proračuna uputili su članovi petrinjskog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada. Predsjednik ogranka Željko Tačković je zamjerio što Grad iz proračuna za tvrtku Poslovne zone izdvaja 480.000,00 kuna od čega je 319.000,00 kuna namijenjeno za plaću direktora. Gospodarenje proračunom je loše, kazao je Tačković i dodao:

„Svi znamo da je proračun Grada Petrinje donesen u visini od 72,3 milijuna kuna. Međutim, to je još jedan u nizu proračuna koji jede sam sebe, koji u sebi nema razvojnih elemenata. Na prvi pogled se vidi da 30% proračuna odlazi na plaće.”

Takčković je nadalje postavio pitanje gradonačelniku da li je tvrtka poslala aplikaciju na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta te zašto se prosječna cijena kvadrata zone na prvom natječaju kretala u prosjeku 60 kuna.

U isto vrijeme u Kutini je cijena bila 8 kuna uz jamstvo da će grad dovesti infrastrukturu. Postavlja se pitanje što građani Petrinje imaju od toga nastavio je Tačković. Nadalje, Tačković je skrenuo pažnju na izgradnju nadstrešnice u parku. Laburisti smatraju da Petrinja ima pravo na kolodvor. Izdvaja se 580.000.00,00 kuna za nadstrešnicu posljednje dvije godine, kazao je:

„Zadnje izjave gradonačelnika Nenadića su da će nadstrešnica koštati 400.000,00 kuna. Svi znamo da gornji dio nadstrešnice gradi Tisak. Postoje tu još neka izdvajanja od 232.000,00 kuna u prošloj godini za nekakav povijesni ili potporni zidić. Ove godine je još predviđeno dodatnih 88.000,00 kuna.”

Laburisti smatraju da proračun ‘jede samog sebe’

Laburisti su čak tražili uvid u dokumentaciju jer smatraju da nije uređena po zakonu o autobusnim stajalištima. Primjerice nadstrešnica i zidić se grade bez odvodnje oborinskih voda. Iz Grada im je odgovoreno da će biti organizirana tribina na tu temu, no još uvijek je nema.

Laburisti su spomenuli Petru i Centar za šljivu i kesten. Dok god Grad izdvaja za plaće zaposlenika to su samo potrošači proračuna. Nadalje, Petrinjka je još uvijek neuređena. „Ovaj grad vode bahati i nemoralni politikanti koji se poigravaju sa stanovnicima ovog grada.

Tu svakako prednjači gradonačelnik. Zašto bahatost? Nedavno je izjavio da će otvoriti još dva gradilišta, ali da neće reći koja, kao da su Petrinjci mala djeca.”, dodao je Tačković. Uz Tačkovića su na tiskovnoj bili tajnica ogranka Sanja Jelić te članovi izvršnog odbora Boris Komljen i Anđelko Jelić.

Izvor: http://www.portal53.hr/vijesti/petrinja/81/7383.html

| Broj posjeta: 762 |

Želite li komentirati? Objava: "Petrinja: Laburisti kritiziraju proračun"

Imate li komentar?