Osnovana podružnica Brodsko-posavske županije

Dana 18. siječnja 2012. u Slavonskom Brodu u Domu Ante Starčevića održana je izborna skupština Hrvatskih laburista-Stranke rada podružnice Brodsko-posavske.

Na sastanku je za predsjednika podružnice izabran Zoran Popović iz Slavonskog Broda, za tajnicu Ljiljana Kunac iz Slavonskog Broda a za članove izvršnog odbora Vladimir Pavić-ogranak Sibinj, Dinko Šporčić-ogranak Nova Gradiška te Željko Kovačević-ogranak Slavonski Brod.

Kao gost iz Zagreba je došao i potpredsjednik stranke Zvonimir Međeral koji je pozdravio sve prisutne i čestitao novoizabranim članovima podružnice.

Bilo je rijeći o proteklom radu i dosadašnjim aktivnostima u proteklih manje od godinu dana ali je isto tako zacrtano što se još treba raditi naročito na našem području. Laburisti Brodsko -posavske županije podržali su tekst brodskih laburista za privremeno umirovljenje pojedinih članova sabora kako bi se ugrabile povlaštene mirovine.

Danas kad vidimo koliko je saborskih zastupnika zatražilo povlaštenu mirovinu pitamo se stvarno u kojoj oni zemlji žive i za koga se ti ljudi bore? Naravno da su se prije svega borili samo za sebe i svoje povlastice, donijeli takve zakone kojim ih štite kad žele nešto samo za sebe. Naravno da nisu štitili one koji rade i ne primaju plaću ili dobivaju bonove umjesto nje. Nisu štitili one koji pošteno rade i ne mogu naplatiti svoja potraživanja. Zar im nije, a očito im nije, neugodno što će građani reći o tome? Zar ih nije sramota vratiti se u svoj grad, selo i prošetati se među ljudima koji rade za 2100kn, imaju mirovinu manju od 1000kn ili uopće ne rade? Kakva smo mi to zemlja? Slažemo se da je po zakonu , ali nije moralno ni pošteno. Tko danas od svoje plaće može preživjeti normalno mjesec dana , a da se ne mora snalaziti. Žalosno je što su građani uopće davali glas takvim ljudima. Ali svako glasa po svojoj savjesti i valjda će iz toga izvući neku pouku.

Drago nam je što pripadamo nećem novom, što smo u stranci koja nema takvih ekzibicionista, što svakom možemo pogledati u oči i reći mi nismo isti. Ponosni smo na Brođane i stanovnike naše županije koji su uočili tu kvalitetnu promjernu u našem političkom životu i obećajemo da se po tim stavovima nikad nećemo promjeniti. Ostat ćemo dosljedni u tome da predstavljamo ljude koji žive od svog rada bez obzira rade li za sebe ili kod nekog.

Iskorištena je prilika da se sve članove pozove na svečanu sjednicu povodom godinu dana postojanja ogranka Slavonski Brod. (ZP, IZ)

| Broj posjeta: 1.033 |

Želite li komentirati? Objava: "Osnovana podružnica Brodsko-posavske županije"

Imate li komentar?