Osnovan ogranak Vir

Vir, otok i općina u kojoj se sintagma “legalizacija bespravno sagrađenih objekata” susreće zacijelo češće nego u bilo kojem drugom mjestu Hrvatske, od danas ima još jednu politički i pravno relevantnu snagu. Osnovan je ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada, koji će, aktivnošću i ugledom svojih članova, već na predstojećim lokalnim izborima Viranima, autohtonim i “alohtonim”, ponuditi nove perspektive, među inima i s obzirom na rješenja vezana upravo uz legalizaciju vila, kuća za odmor i drugih objekata što su napučili taj atraktivni zadarski otok, i omogućili idiličnom školju da broj stanovnika u ljetnim mjesecima uveća za tridesetak puta te se prema hrvatskim mjerilima, za to vrijeme, pretvori u veliki grad.

Zanimljivo je da su svi članovi Izvršnog odbora, uključujući predsjednika i tajnika, izabrani jednoglasno.

Predsjednik je BRANKO LADIĆ, tajnica NADA LONČARIĆ a članovi Izvršnog odbora VINKO FALAT, IVICA ŠIMIĆ i KATARINA ŠIMUNDIĆ.

Iako tek izabrano, vodstvo ogranka je najavilo da će odmah ozbiljno ući u izbornu utrku, i to ne samo za općinsko vijeće, nego će ponuditi i kandidata za prvog čovjeka Vira. Tako će laburisti Zadarske županije, koji su u svojim drugim ograncima odlučili sudjelovati samo s listama za Gradska vijeća Benkovca, Biograda i Zadra te Županijsku skupštinu, ipak imati i jednoga gradonačelničkog, odnosno načelničkog kandidata. S obzirom na entuzijazam iskazan na Osnivačkoj skupštini a i optimizam za koji drže da ima pokriće, mogući uspjeh ne bi predstavljao veliko iznenađenje.

Osnivačku supštinu sazvao je i o aktivnostima, odnosno planovima laburista na županijskoj razini, govorio predsjednik zadarske podružnice Drago Čulina. (dč)

| Broj posjeta: 1.319 |

3 komentara u "Osnovan ogranak Vir"

 1. Svim kolegicama i kolegama Virskog ogranka iskrene čestitke na osnivanju ogranka. Želimo Vam puno uspjeha u radu i dobar uspjeh na predstojećim izborima.

  Predsjednik ogranka Vrbovec

  Stjepan Fotović

 2. Hvala na čestitkama s željom da se i uskoro upoznamo kroz aktivnosti koje nas čekaju. Želja nam je također da svojim aktivnostima doprinesemo ugledu stranke koju tako zdušno vodi naš Predsjednik, a mi ga ne želimo razočarati.
  Pozdrav Branko

 3. Slažem se sa navedenim željama.
  Pozdrav

  Štef
  Vrbovec

Imate li komentar?