Osnovan ogranak Sveti Ivan Zelina

U četvrtak 22. ožujka je u zelinskoj Gradskoj vijećnici održana Osnivačka skupština Ogranka Hrvatskih laburista stranke rada grada Sv. Ivana Zeline na kojem je izabrano vodstvo Ogranka. Za predsjednika je izabran Dubravko Žilavec, tajnik stranke je Stjepan Brolich ing., a u Izvršni odbor izabrani su Ivan Dananić dipl.ing., Renata Kucljak i Boris Horvatin ing. Skupština je izglasala i listu za Gradsko vijeće Sv. Ivana Zeline na predstojeće lokalne izbore.

U svom nastupnog govoru predsjednik Žilavec zahvalio je svim nazočnima koji su smogli građanske hrabrosti potpisati članstvo Hrvatskim laburistima, doći na Osnivačku skupštinu i na taj način reći: DOSTA JE! „Dosta je ove zelinske vlasti na čelu s HDZ-om koja je u 8 godina uništila sve što je mogla uništiti, a dosta je i oporbe na čelu s SDP-om koja apsolutno ništa nije učinila da se takvo stanje pokuša promijeniti. Dosta je i HSS-a koji ni sam ne zna je li na vlasti ili u oporbi, pa na takav način i funkcionira“ – rekao je Žilavec.

Zelinski Laburisti se zalažu za izvrsnost i stručnost, za rasterećenje gospodarstva i pogotovo za rast zapošljavanja, te građanima žele po prvi puta ponuditi sudjelovanje u gradskoj vlasti bez obzira na stranačku iskaznicu.

„Mislim da je ovaj grad predugo sam sebe uvjeravao da je grad gubitnik. Sv. Ivan Zelina to nije. Dapače, ima goleme potencijale, ali pitanje je hoće li ih uspjeti iskoristiti ako na vlasti ostanu oni isti koji grad već vode 8 godina. Ako se politika radikalno ne promjeni, budućnost Zeline dolazi pod znak pitanja, i to nije nikakva šala. Kvaliteta života u Zelini mora biti neusporedivo bolja, a javni sektor trebao bi biti puno odgovorniji, inteligentniji i moderniji. Trebao bi znati uskladiti interese biznisa, akademske zajednice i civilnog sektora, koji je baš u Zelini jak i prepoznatljiv. Obzirom na pad i stagnaciju popularnosti velikih stranaka među biračima, Hrvatski laburisti, kao nova stranka, s novim ljudima, imaju veliku šansu na skorim izborima. No, mi ne ulazimo u politiku da bi bili kopija postojećih stranaka, njihovog ponašanja i postupaka. Mnogi su me pitali zašto ulazim u politički ring. Obitelj, prijatelji, poznanici…Ja sam to pitanje i sam sebi postavljao više puta, a onda ga raščlanjivao kad sam se na to odlučio. Taj poriv čovjek u sebi ima ili nema, tu žicu da, osim brige za nekakvu svoju osobnu korist, interese, komociju, želi uraditi nešto za opće dobro. To su valjda urođeni ili ne urođeni osjećaji, da volite obitelj, djecu, bližnje, grad, jer ako ih ne volite mislite samo na sebe ili sebi najbliže, ali ne izvan toga kruga. Skoro petnaest godina pratim zelinsku politiku, radim i živim uz nju kao novinar, ali ne vidim nikakve promjene. Vrijeme je da obični građani i Laburisti učine nešto konkretno za boljitak cijele zajednice“ – naglasio je Žilavec u svom izlaganju.

Hrvatski laburisti na lokalne izbore izlaze sa samostalnom listom, ni u kakvoj koaliciji jer po riječima predsjednika samostalan izlazak na izbore je izraz samopouzdanja i vjere u sebe.

„Sve vas molim da se aktivno uključite u izbornu kampanju koju pripremamo. Svatko na način na koji može. Osnivanjem ogranka naš rad počinje i to izuzetno aktivan rad u kojem će za sve nas biti mjesta. Pričajte svojim susjedima, prijateljima, rodbini da u Zelini sad konačno ima nova, drugačija stranka – stranka običnog građana – stranka hrvatskih Laburista. Onima kojima je dobro oni će glasati za iste, a svi mi koji smo nezadovoljni i želimo promjene glasat ćemo za Laburiste“ – završio je Žilavec svoje obraćanje nazočnim članovima.

Osnivačkoj skupštini zelinskih Laburista nazočio je član predsjedništva Stranke i predsjednik Podružnice Hrvatskih laburista stranke rada Zagrebačke županije Damir Hrdas.

| Broj posjeta: 1.158 |

1 komentar u "Osnovan ogranak Sveti Ivan Zelina"

 1. Ova rečenica mi se posebno sviđa: [b]smogli građanske hrabrosti potpisati članstvo Hrvatskim laburistima[/b]!
  Da, Hrvatski laburisti, jesu potencijalna opasnost trenutno pretežitom političkom sustavu!
  Zalaganje za izravnu demokraciju je opasnost po postojeći sustav i svim našim nastojanjima će sa svih strana bacati “klipove pod noge”!
  Baš zato, samo hrabro naprijed!

  Romano Krauth
  Ogranak Trnje
  Podružnica Grad Zagreb

Imate li komentar?